Rydda på Midsandtangen

Lørdag inntok både Miljøagentene og Venstre sitt lokallag i Malvik, Midtsandtangen, med formål å rydde strendene for plast og annet søppel og skrot.

Det var ivrige ryddere å se over alt og dessverre var det mer enn nok søppel og skrot til alle.

– Jeg var med og startet den første plastryddeaksjonen tilbake i 1972. Allerede da så vi i Unge Venstre at dette var et miljøproblem. Nå ser mer eller mindre alle det, forteller Torgeir Anda. Han var en av flere lokale politikere som hadde satt av noen timer for miljøet lørdag formiddag.

RYDDEGJENG: (f.v.) Julie Tobroe Anda, Torgeir Anda, Isak Tobroe Anda, Mona Mostad, Bjørn Værnes Fiske, Tor Dahl, Kersitn Leistad og Vegard Leistad.

Piggtråd 

Det hadde også Miljøagentene i Malvik som er barnas miljøvernorganisasjon. Silje Rodahl som er foreldrekontakt for Miljøagentene kan fortelle om mye søppel.

– Vi la årets aksjon hit da det er mye folk som bruker området. Vi har samlet flere sekker med søppel og en del rustet stål.

– Noe av det vi har funnet er så stort at det må fjernes med maskiner. Vi har også funnet en stor kveil med piggtråd og noen kabler med blykapper. Dette skal vi varsle på kommunen om at de må få ryddet vekk.

MILJØAGENTER: Maren Østbø Hoven (9), Frida Buaas Lillestøl (7), Karoline Holm Rodahl (10) og Invild Buaas Lillestøl (4)

Skader miljøet og dyr

Miljøagentene selv var fullt opptatt med sine miljø-oppgaver da Malviknytt.no var innom, men noen hadde en pust i bakken og tok seg tid til en prat med lokalavisa.

– Søppel kan skade dyr som spiser det og arter kan dø ut, sier Frida Buaas Lillestøl (7).

– Vi fant en plast bøtte som satt helt fast og som vi måtte få hjelp til å få løs, forteller Maren Østbø Hoven (9).

Miljøagentene kan fortelle at da de kom på Midtsandtangen lørdag morgen var det mye rask og rot etter festlighetr natten før.

– Det er helt sikkert russ som har vært her, for vi fant russekort og tomflasker, forteller de ivrige Miljøagentene.

Se flere av «funnene» her:

[metaslider id=23483]