Bli med på Friidrett

Hver tirsdag og torsdag møtes friidrettsinteressert til samling og trening på den flotte friidrettsbanen på Øya i Hommelvik.

Med ny bane, nytt klubbhus og det meste på plass ønsker Hommelvik IL friidrett nå at flere tar del i lagets aktiviteter og tilbud.

[metaslider id=23402]

– Friidrett er et allsidig og variert tilbud til barn og ungdom i alle aldre, forteller Katrine Skår til Malviknytt når vi besøker treningen denne uken.

– Her trenger mean ikke nødvendigvis ikke å løpe hverken langt eller fort, men man kan drive med høyde- og lengdehopp og ulike kasteøvelser hvis man heller vil det. Friidrett er allsidig, sier Katrine.

Aktiv sesong

Det er mye på gang på friidrettsfronten i Hommelvik denne sommeren.

Allerede tirsdag 9.mai er det klart for vårens vakreste eventyr med terrengløp på Midtsandtangen. Dit er også de som driver med Allidrett invitert.

Start og mål er ved «Ly & Le» og deltakerne løper en morsom og utfordrende 400 meter lang sløyfe som går opp og ned kulene. Barn fra Allidretten kjører fellesstart kl 18:00, konkurranseklassene starter et lite kvarter senere.

(saken fortsetter etter bildet)

På bildet: (f.v.) Trener Frank Bjørkli, Frida Buaas Lillestøl, Runa Skår Fossen og Mantyna Patricia Popiela.

Nygårdsvollmarsj og klubbmesterskap

Tirsdag 30.mai er det klart for den tradisjonelle Nygårdsvollmarsjen fra Hommelvik og opp til der husmannsplassen Nygårdsvolden. Marsjen foregår i tidsrommet 17:00 – 19:00.

Uken etterpå er det duket for klubbmesterskap hvor det blir muligheter for å konkurrere i flere øvelser og til å ta en titt inn i det nye friidrettshuset på Øya stadion.  (saken fortsetter etter bildet)

Barnas idrettsleker

De to foregående år har HIL Friidrett arrangert Idrettsleker. Det blir det i år også mandag og tirsdag 19. og 20. juni . Idrettsleker er et aktivitetstilbud for barn mellom 6-12 år.

Det blir sosiale, morsomme og varierte friidrettsdager på barnas premisser. Med fokus på lek, glede og mestring passer dette for alle. Deltakerne møtes klokka 9.00 i klubbhuset ved Øya stadion i Hommelvik og det hele slutter klokka 15.00. Under idrettskelene er man ute uansett vær. Det vil bli servert lunsj i klubbhuset begge dager.

Trønder-Østløpet

Den siste dagen i idrettslekene, tirsdsag 20.juni, er det klart for Trønder-Østløpet. Dette er et tradisjonsrikt mosjonsløp på 5 og 10 km i Hommelvik. Fra i 2016 ble trassén lagt om. Start og mål er lagt til Øya Stadion som sto ferdig i 2013 og i tillegg kommer en del av traséen som var i bruk frem til 2015, til å forsvinne om noen år. Den nye løypa er kontrollmålt og godkjent.

Løypa har som før en profil med lite høydeforskjell og lange rette strekninger hvor det er mulig å holde høy fart over lengre tid. Den nye løypa er også blitt mer publikumsvennlig. (saken fortsetter etter bildet)

(Foto: Tor Helge Hansen)

St.Olavsloppet, Sjøsidenstevnet og Midt-Norsk mesterskap

Det blir en hektisk sommer for Hommelvik IL Friidrett med flere utfordrende oppgaver på gang.

Som vanlig passerer St.Olavsloppet Malvik med veksling i Hommelvik. Årets utgave er den 29. i rekken og går denne gangen fra Østersund den 28.juni til Trondheim med målgang 1.juli.

Torsdag 17.august er det klart for Sjøsidenstevnet på Øya stadion. Sstevnet er for jenter og gutter fra 13 år og oppover og i 2016 var det med følgende øvelser på blokka: 60m/100m, 600m/800m, 1 engelsk mil, 1500m hinder/3000m hinder, tresteg og kule.

Hommelvik IL Friidrett har også tatt på seg å arrangere Midt-Norsk Mesterskap i Friidrett i 2017. Her samles friidrettsutøvere fra Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal fra 15 år og eldre til tvekamp. Mesterskapet arrangeres 16. og 17. september.

(saken fortsetter under bildet)

St.Olavsloppet 2016 Amund Flataker veksler med Marius Moe Renå (Foto : Knut Erling Flataker)

Behøver frivillige

For å få all logistikk og avvikling av alle arrangementene er Hommelvik IL Friidrett avhengig av at mange frivillige stiller opp på mange plan. Det trengs både funskjonærer, vakter og andre hjelpsomme hender.

– Til Midt-Norsk vil det være behov for mye hjelp da det er snakk om en 100 – 150 deltakere som skal være her hele stevnehelga, forteller leder i HIL Friidrett Bernt Petter Brandsleth.

Ønsker du å se hva friidrettsavdelingen driver med eller engasjere deg i arbeidet de gjør, kan du lese mer på HIL Friidrett sine hjemmesider her.