3. trinn mener alvor

Hommelvik skole tar temaet om plast i havet på alvor.

Tredje trinn ved Hommelvik skole fikk i denne uken en orientering fra Innherred Renovasjon om blant annet plast i havet, og de bidro helt konkret med å rydde Stasjonsfjæra fri for plast og annen søppel på fredag.

Det var en glad og fornøyd elevgjeng som møtte malviknytt.no. Ikke minst var de veldig ivrige på å fortelle hva de hadde funnet, her var det glass, metall, beinrester, plast og til og med gamle sokker.

[metaslider id=23235]

Sander og Lucas

Sander Johansen Rosvold og Lucas Kristiansen var to av guttene som flittig hadde samlet sammen søppel i fjæra, og de viste frem både plastkanner og fiskebein.

 

– Vi har funnet mest plast, forteller guttene i munnen på hverandre.

– Det kan jo unngås hvis folk blir flinkere til å ikke kaste fra seg ting i naturen, forteller Sander.

– Ja, folk må heller ta med seg søpla hjem, sier Lucas.

På spørsmålet om guttene syntes det er nok søppelbøtter rundt omkring, stopper de begge opp og tenker litt før de svarer.

– Jo, det er sikkert nok, men folk bruker de ikke nok, sier Lucas.

43 elever

Etter at alle de  43 elevene hadde samlet samme søppel i Stasjonsfjæra, var det tid for lunsj, og grilling av pølser. Etter lunsj var det klart for nok en økt med rydding av søppel, og da gikk elevene over til den andre siden av Saligberget og ryddet området mellom elvemunningen og Saligberget.

Sigvor Sterri er en av lærerne som var med 3. trinn på årets Strandryddedag, og var godt fornøyd med sine elever.

– Dette er jo et flott nasjonalt prosjekt. Aksjonen er en del av Hold Norge Rent sin Strandryddeaksjon. I tillegg fikk vi besøk av Innherred Renovasjon, som fortalte elevene om søppel og hvor lang tid det tar før ting brytes ned. Det var en flott motivasjon for både elevene og oss lærerne. Når vi også bare kan sette igjen sekkene, og Innherres Renovasjon kommer og henter det så er det ingen sak, forteller Sigvor Sterri.

Har du tips om elever, barehager eller organisasjoner som gjør noe du mener vi i Malviknytt.no bør skrive om – ta kontakt!