Heidi skal også feire kongeparet

Heidi Kristin Mathisen fra Muruvik er invitert til og delta i feiringen av kongeparets 80-årsdager.

Hun er til daglig meierisjef ved Selbu Meieri og hadde Kong Harald til bords da han besøkte Malvik og Selbu i fjor høst.

Da hun fikk invitasjonen trodde hun det var en spøk.

– Samboeren min hadde hentet inn posten, og han visste om invitasjoen på forhånd. Etter middagen skulle han overlevere posten og var sprekkferdig med et smil på lur da han ga meg konvolutten, så jeg trodde det hele bare var en spøk, forteller Heidi Kristin Mathisen.

Da alvoret gikk opp for henne syntes hun det var stas.

– Jeg ser på dette som en heder for den innsatsen som alle de flotte folkene på meieriet i Selbu gjør og som en gest til hjørnesteinsbedriften meieriet er.

Hun begynte å jobbe ved Selbumeieriet i 1985 som laboratorieleder og avanserte siden til kvalitetsleder før hun for en ble meierisjef.

Meieriet driver produksjon av blåmuggostene Selbu Blå, Norzola, Royal Blue og Normanna, samt salatostene Kybos, ternet Jarlsberg i marinade og ternet Normanna i marinade.

Anlegget produserer ca. 700 tonn per år og antall ansatte på anlegget i Selbu er 26.

Bunadssølvet er pusset

Heidi Kristin Mathisen gleder seg til onsdagens feiring. Da inviterer nemlig regjeringen til festmiddag i Operaen for Kongeparet og 300 gjester.

Antrekk?

– Det blir bunad. Jeg kunne ha valgt kjole, men jeg synes bunaden er fin og så får jeg pusset bunadssølvet til 17.mai i samme slengen.

– Jeg er vedlig glad for at jobben vi gjør ved meieriet i Selbu har blitt lagt merke til selv om det ikke helt har gått opp for meg ennå.

Heidi forteller at hun har lest seg op på kongeparet og har gått til innkjøp av bøker som er utgitt i jubileumsåret.

Storstilt markering

Kong Harald fylte 80 år i februar og Dronning Sonja blir 80 i juli. Det er ventet mellom 30 og 40 gjester fra Europas kongehus, i tillegg til det islandske og det finske presidentparet.

Feiringen starter på Slottsplassen 9. mai klokken 17.30. Der blir det drilloppvisning med Hans Majestet Kongens Garde, og sang og musikk med Soul Children.  Servering? Krone-is, selvsagt, så langt det rekker

Festmiddag i Operaen

De kongelige gjestene ankommer Operaen fra klokken 18.40, onsdag 10.mai, med Kongeparet som de siste klokken 19.00. Der blir de tatt imot av kveldens vert, statsminister Erna Solberg. Utenfor operaen vil det være dans og musikk.

1 000 publikummere slippes inn på operataket fra klokken 16.00. Alle må være på plass til klokken 17.30, og alle må gjennom sikkerhetskontroll. Sent på kvelden, etter at festmiddagen er over, blir det fyrverkeri utenfor Operaen. Det skjer klokken 22.30.

To av åtte fra Malvik

Det er fra før kjent at ordfører Ingrid Aune (AP) fra Malvik også er invitert til festmiddagen i Operaen onsdag.

Totalt er det åtte personer fra de to Trøndealgsfylkene som er invitert, to av dem fra Malvik.

  Turid Bredesen, Trones (daglig leder, Namsskogan familiepark)

•             Fridtjof Sandstad, Frol IL, Levanger

•             Heidi Kristin Mathisen, Hommelvik (meierisjef i Selbu)

•             Sverre Fjeldheim, Røros

•             Rektor Gunnar Bovim, NTNU

•             Fylkesmann Inge Ryan

•             Ordfører Ingrid Aune, Malvik