Vil rydde hele strandlinja

6. mai er den felles nordiske strandryddedagen, men Innherred Renovasjon og 9 andre renovasjonsselskap i Midt-Norge vil gjøre dette til mer enn bare én aksjonsdag.

Hold Midt-Norge rent

Med kampanjen «Hold Midt-Norge rent» ønsker renovasjonsselskapene å bidra til at strender fra Helgelandskysten til Romsdalshalvøya blir ryddet. Frivillige som vil rydde strender vil få søppelsekker og avtale om henting av avfall hos sitt lokale renovasjonsselskap.

­­– Vi legger opp til en kampanjeperiode fra 1. mai til 20. juni, men selvfølgelig med mulighet til å rydde både før og etter. Oppmerksomheten rundt forsøpling i havet har trolig aldri vært større enn nå i vår. En strandet hval, en torsk med flaske i magen, plast i Barentshavet og på havets dyp. Sakene gjør inntrykk, og mange har fått øynene opp for at vi må gjøre en innsats for å hindre at avfallet havner i sjøen. Alle som vil gjøre en innsats ved å plukke avfall i strandsonen oppfordres til å melde seg på kampanjen. Vi oppfordrer organisasjoner og enkeltpersoner til å gjøre en innsats for å rydde bort plast og annet avfall langs strendene våre. – I fjor var over 50 ryddelag i sving, vi håper på enda flere i år, skriver kommunikasjonsrådgiver Øyfrid S. Knudsen i Innherred Renovasjon i en e-post til Malviknytt.no.

3. trinn ved Hommelvik Skole

I fjor var Malviknytt.no med 3. trinn ved Hommelvik Skole ned i fjæra, der hele 44 elever og tre lærere brukte hele skoledagen til å plukke søppel i Stasjonsfjæra i Hommelvik. Lærer, Rakel Sivertsen fortalte at elevene er veldig opptatt av dette med søppel og forurensning. Spesielt opptar det elevene at såpass mye plastikk kastes når det ikke er nedbrytbart.

Foreldrekontaktene hadde tatt ansvar for at det lå både poser og søppelsekker som ventet på elevene da dem ankom Saligberget i 8:30 tiden, fredag morgen og Innherred renovasjon har påtatt seg å hente avfallsekkene elevene har samlet sammen ved veien.

Her kan du lese saken Malviknytt.no skrev om 3. trinn fra Hommelvik Skole i 2016.

http://malviknytt.no/2016/05/13/karoline-3-trinn-ryddet-fjaera/

Strandlinje på 24 985 km

Kampanjen er en videreføring fra i fjor. Da var seks selskap med og det ble samlet inn 110 tonn avfall. 12 av disse kom fra Innherred Renovasjons kommuner. I år har fire selskap til meldt seg på. Kampanjen dekker dermed hele kysten fra Midsund i Møre og Romsdal til Leirfjord i Nordland, en total strandlinje på 24 985 km (inkludert øyer) og målet for årets kampanje er å samle inn 246 tonn avfall.

Alle som vil delta vil få utdelt gratis sekker fra sitt lokale renovasjonsselskag, og Innherred Renovasjon deler ut sekker på alle gjenbrukstorg. Når ryddeaksjonen er ferdig vil renovasjonsselskapene sørge for å hente avfallet, og sende det videre til forsvarlig behandling, men husk å avtale hentingen på forhånd med Innherred Renovasjon så ikke avfall blir liggende igjen.

Premie på kr. 10.000,-

Som en ekstra inspirasjon vil vi kåre «Årets strandrydder» for Midt-Norge og for lokalområdet. Kåringen foregår ved loddtrekning blant alle registrerte organisasjoner og enkeltpersoner. Premien er diplom og 10.000 kroner for «Årets strandrydder Midt-Norge». Det blir i tillegg en fotokonkurranse på Instagram, så det oppfordres til å ta bilder under ryddingen og tagg dem med #holdmidtnorgerent, så blir du med i trekningen av flere premier underveis i kampanjeperioden.

Du kan melde deg på her, eller å kontakte Innherred Renovasjon.