Human-Etisk konfirmasjon i Malvik – 2017

Lørdag 6. mai er det klart for Human-Etisk konfirmasjon i Malvik Kommune.

Seremoniene arrangeres i Bruket

I år er det to seremonier i regi av Human-Etisk Forbund, Malvik lokallag og begge seremoniene arrangeres i Bruket kulturhus. Den første er klokken 12:00, og da er det 20 konfirmanter som skal konfirmeres. Klokken 15:00 er det klart for den andre seremonien, og da er 17 konfirmanter som  skal konfirmeres i regi av Human-Etisk Forbund.

– I år valgte vi Bruket kulturhus for første gang. Vi har et flott kulturhus, som er tilrettelagt og som egner seg godt til livssynsnøytrale seremonier og da vil vi gjerne benytte oss av det. I tillegg er vi så heldige at slipper å betale leie i Bruket Kulturhus, da Malvik kommune stiller lokalene til disposisjon for oss.

– Alt av organisering og arbeid knyttet til Humanistisk konfirmasjon i Malvik gjøres av frivillige. Her i Malvik er vi så heldige at vi har mange frivillige i ulike tillitsverv. I Malvikhallen var det mye arbeid og innsats som ble lagt i det å få til et høytidelig seremonirom. Det var mye arbeid, samt store kostnader på leie av hjelp og utstyr. Til gjengjeld kunne konfirmantene ha nesten ubegrenset av gjester til stede. I år har vi tildelt et antall billetter som er begrenset pr konfirmant. Nå er det gjennomføring og evalueringen som avgjør hva vi velger av lokale neste år, så det blir spennende. Vi gleder oss til lørdag, og vi har to flotte seremonier å se frem til, forteller leder i Malvik lokallag Anne Fagrell og legger til at hun er heldig som får lov til å arrangere en så betydningsfull dag for så mange fine ungdommer.

Konfirmantene lørdag 6. mai, er:

 • Marie Vaagan Bakke
 • Daniel Nørkov Bjarnason
 • Ole Andreas Bromseth
 • Tuva Høgstad Digerud
 • Lise Winje Eidsmo
 • Oscar Storvik Eriksen
 • Kristina Abrahamsen Fuglem
 • Aleksander Isaksen Greva
 • Robert Moen Hafsten
 • Ole Herman Hansen
 • Marianne Heieraas
 • Ulrik Prestmo Hoem
 • Jens Husby
 • Andreas Høiseth
 • Andreas Storø Johansen
 • Armin Kasajev
 • Katrine Margrethe Wenseth Kvale
 • Emma Larosa
 • Leah Kristine Larsen
 • Erle Letnes Levorsen
 • Erik Telnes Lund
 • Martinus Fossbakken Lundberg
 • Cassandra Marie Nystrøm Mjåset
 • Iver Olaussen Justina Pachomovaite
 • Eirik Paulsen
 • Alisa Kotyota Pettersen
 • Edin William Antonsen Sagmo
 • Kevin Skifte
 • Noah Strand Skogly
 • Eva Synnøve Solem
 • Sigurd Støbakk
 • Thomas Herringbotn Theigmann
 • Håkon Ulvik
 • Kristian Emanuel Von Düring
 • Ane Zoraida Westrum
 • Mads Wågheim

Konfirmasjonskurset

Seremonien markerer slutten på et ukentlig kveldskurs ungdommene har deltatt på, og kurset har gått over 10 uker. Kurset er i regi av Human-Etisk Forbund, og alle ungdommer som ønsker det kan velge Human-Etisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og etisk refleksjon. På kurset tas det opp en rekke spørsmål, spørsmål som er viktige i hverdagen, men også store spørsmål om verden.

– De har nå gjennomført et konfirmantkurs hos hos oss over 10 kvelder, samt deltakelse i «På flukt» i regi av Røde Kors. Målsettingen med kurset er å styrke ungdommenes evne til selvstendig tenkning og etisk handling. Dette gjøres ved å fremme innsikt i egne opplevelser, holdninger og atferd. Fremme evne til refleksjon og til å stille kritiske spørsmål. Øke bevisstheten om livssyn. Og sist men ikke minst styrke evnen til omtanke, respekt, toleranse og til å ta ansvar, forteller Anne Fagrell.

Påmelding til Human-Etisk konfirmasjon 2018

Påmeldingen for å konfirmere seg i regi Human-Etisk Forbund neste år, åpner alt onsdag 3. mai kl 10.00.

– På påmeldingssiden vil du finne oversikt over kurs og seremonier også her i Malvik. Human-Etisk Forbund benytter et køsystem, så i tilfelle det er stor pågang og dersom du havner i kø vil du holdes oppdatert på din plass i køen og omtrentlig tid til det er din tur, forteller Anne Fagrell til Malviknytt.no.