1,7 mill. i purringer

Betaler du ikke, risikerer du lønnstrekk eller avskilting.

Skatteetaten purrer nå kjøretøyeiere som ikke har betalt årsavgiften, Totalt skylder kjøretøyeiere staten 733 millioner kroner. I Malvik er det 725 som har fått purring på årsavgiften og disse skylder staten 1.664.933,- kroner.

Totalt er det 9.685 kjøretøy i Malvik som tilsammen skal betlae 22.604.070,- kroner i statlige avgifter.

Illustrasjon: Lundemo Kommunikasjon ©

Betalingsfristen er 10. mai

De som får purring har enten ikke betalt årsavgift eller betalt avgiften for sent. I begge tilfeller må de nå betale tilleggsavgift. Fristen for å betale er 10. mai. Etter det vil Statens innkrevingssentral kreve inn ubetalte krav fra den som eide bilen 1. januar i år. Det betyr at eier kan få tvungen trekk i lønn eller trygd.

Hvis ikke alle avgifter er betalt innen fristen på purringen, vil du motta vedtak om avskilting i juni. Bilen blir da avskiltet ved kontroll, skriver Skattetaten i en pressemelding.

Du kan du finne kontonummer, KID-nummer og beløp på skatteetaten.no. (ekstern lenke)