Første hele opera i Bruket

Det er klart for serveringen av en hel opera i Bruket kulturhus når studenter ved Institutt for musikk på NTNU fremfører Schuberts komiske opera Die Vershworenen.

Dette er en opera i en akt som nå har fått norsk egenskrevet dialog, og navnet Konspiratørene.

«En hel opera blir servert for første gang i Bruket 6. april!» – skriver kulturhuset på sin facebookside.

– Operaen ble skrevet i 1823, men studentene satte den opp i Norge for første gang under operafestdagene i Kristiansund i februar, sier Maia Reppe, en av studentene.

– Denne gjengen, under ledelse av Kåre Bjørkøy og med pianist Brage Einum har jobbet med operaen siden i høst. Hver enkelt har fått bidra i å forme dialogen til hver enkelt dialekt, for i denne gjengen er det folk fra hele landet, i tillegg til en forvilla Svenske.

– Det er også sjeldent att man får se en opera på én time, slik at her blir det både action og nydelig sang, sier Maia Reppe.

– Det begynner jo nærmest å bli en tradisjon at studentene til stadighet får komme til Bruket Kulturhus for å få vist seg frem, men også utnytte slike flotte lokaler som finnes rundt om kring, forteller operastudenten.

– Noe vi er veldig takknemlige for, sier Maia Reppe som selv er sopran.

Operaen er i én akt og i tillegg har ett knippe utvalgte Schubertverker fått sin plass i forestillingen:

”Erköning”, tekst Johann W.Goethe.
Arrangert for solistensemble : Endre Aaberge Dahl.
”Die junge Nonne”
”Die Forelle”
”Duett fra ”Der Graf von Gleichen”.

Regi og innstudering ved Kåre Bjørkøy

Ta turen til Hommelvik og Bruket Kulturhus for å oppleve denne spennende oppsetningen, torsdag 6.april klokken 19.00. Billetter kan du bestille her.