Trener to ganger i uka

Malvik pensjonistforening inviterte nylig fylkessekretæren i Pensjonistforbundet i Sør-Trøndelag til besøk, for å vise frem den flotte trimaktiviteten som skjer ved Vikhammer Helsetun to ganger i uka.

Pensjonister fra ytre del av Malvik, mange fra pensjonistforeningen, møtes til trim ved Vikhammer Helsetun to dager i uka.

Tirsdager møter ca 40-50 stykker og da avsluttes treningsøkta med kaffe og mat. Torsdager er det noen færre til stede.

Gir god trim

Pensjonistene har møttes slik de ti siste årene, og det er kommunen som dekker kostnaden. Den som leder treningen er fysioterapeut eller turnuskandidat, så deltakerne får et godt opplegg som gir god trim.

Øvelsene er slik at man varmer opp, trener balanse, styrke og kondisjon – før man til slutt strekker ut. Til noen av øvelsene benyttes strikk, og i andre øvelser brukes vekter i form av brusflasker fylt med sand eller vann.

– Opplegget virker både sosialt og nyttig, og kan anbefales til andre kommuner og pensjonistforeninger, skriver Fylkessekretær Anne-Kari Minsaas i Pensjonistforbudet, Sør-Trøndelag i en e-post til Malviknytt.

Bildet viser trimgruppen i aksjon. Helt til høyre er leder i kommunens eldreråd, Jan Henrik Dahle, som også er medlem i Malvik pensjonistforening.

Foto: privat