Lykken er en ny dirigent

I september skrev Malviknytt en sak hvor Vika Melodika etterlyste både ny dirigent og flere medlemmer. I dag har koret hele 19 medlemmer fra 2-7 klasse og ikke minst, koret fikk i september en ny dirigent.

Malviknytt tok turen innom på en av øvingene koret har på Hommelvik Barneskole. Her var det 16 kormedlemmer som øvet sammen med en blid og trivelig dirigent og det var flere foreldre som benyttet anledningen til å slå av en prat med andre foreldre.

Fra Stjørdal for å synge
Den ene av foreldrene, Lars Martin Stamnes er far til Martine på syv år. Martine går i andre klasse på Halsen skole, Stjørdal. Avstanden gjør Malviknytt nysgjerrig på hva det er som får far og datter, til å kjøre fra Stjørdal til Hommelvik for å synge sammen med Vika Melodika.

– Martine syntes det er så artig, så da kjører jeg mer enn gjerne, forteller pappa Lars Martin og legger til at de tidligere har bodd i Hommelvik og at Martine veldig gjerne ville opprettholde kontakten med venner herfra.

– Ja, jeg sang ikke i koret da vi bodde her. Men det er en fin måte å opprettholde kontakten med vennene mine på. I tillegg syntes jeg der er kjempeartig å synge, så selv om det går litt tid til kjøring så syntes jeg det er verdt det, forteller Martine.

Den eneste hanen i kurven
Benjamin Fløan Olsen, går i tredje trinn ved Hommelvik barneskole og er den eneste gutten i koret. Men akkurat det tar han nok med en knusende ro.

– Går veldig så bra. Det er jo artig da, for jeg har jo alle jentene for meg selv da, forteller Benjamin med et glimt i øyet.

Camilla Rise Refsnes, er den eldste i koret og går i syvende trinn på Sveberg Skole. Også hun er godt fornøyd med å være den eneste, og savner faktisk ikke flere på sin egen alder.

– Det er ekstra artig, for jeg får hjelpe dirigenten når hun trenger hjelp. Jeg har nå sunget i omlag 6-7 år og dirigenten vi nå har må være den beste av dem alle, forteller Camilla.

Den nye dirigenten, Therese Glomstad Stangeland er opprinnelig fra Verdal, men bor nå i Hommelvik.

– Det er en helt fantastisk gjeng i Vika Melodika. Jeg er rett og slett blitt glad i hver og en, forteller Therese.

Therese kan nok ta deler av æren for den tilbakemeldingen Vika Melodika fikk etter at de deltok på årets UKM i Malvik. Korets medlemmer er for unge til å delta i konkuransen, men de fikk bidra med en sang, og vurderingskomitéen kom med følgende tilbakemelding: «En hærlig stor sanggruppe. Flott koreografi som passer til teksten. Et kor som gir mye av seg selv og formidler dette bra. Unge utøvere som bare må fortsette å øve sang. Stort potensial. God timing og synkron sang. Veldig bra trykk i spesielt refrenget. Gleder oss til fortsettelsen.»

Foreldrene sitter på gangen
Mens Therese og koret øver inne på musikkrommet, slår Malviknytt av en prat med foreldrene som sitter og venter på sine håpefulle. Her fortelles det om ungene har vært med på å velge ut låtene selv, og det legges ikke skjul på at årets store høydepunkt er når Vika Melodika synger «Endelig ble DDE jul igjen» med selveste DDE i Olavshallen.

I tillegg fortelles det om at det er mange spennende planer fremover, og at ført ute er «Vårkonserten» som er på barnskolen den 27. april klokken 18:00.

Foreldrene ber pent om at Malviknytt skal ta med, at alle som går i 2. til 7. trinn og er interessert i koret, kan komme på årsmøtet den 23. mars klokken 18:00 eller ta kontakt på Facebooksiden til koret.