Leter etter fotballkommentator

En avtale mellom 100-årsjubilanten RBK og ett år gamle Radio Trondheim ble signert sist uke. 

Den gir Radio Trondheim rett til å kommentere RBKs hjemmekamper i Eliteserien på Lerkendal stadion, samt lage før- og etter kampen-radiosendinger for alle de tusener som elsker troillungan, men som av ulike grunner ikke kommer seg på kamp.

For den nystartede og offensive lokalradiokanalen er dette en unik mulighet til å nå ut til enda flere lyttere.
– Vårt mål vil bli å formidle det som skjer på gressmatta på Lerkendal på en så spennende, lokalpatriotisk og engasjerende måte som mulig, sier Baard Danielsen i Radio Trondheim.

– Nå starter jakten på «stemmen» som skal gi folk opplevelsen av å være på kamp, selv om man sitter i bilkø mellom Rørvik og Flakk. Radio Trondheim har flere navn på blokka.

– Kanskje finner vi kommentatoeren i Malvik, sier Baard Danielsen, som ofte er i Malvik, enten på hytta eller på «date».

Sendingene vil ellers krydres med fotballinteresserte trønderprofiler, med faglig tyngde og folkelig appell.

Tettest på
Medeier Klaus Sonstad i Radio Trondheim har kjent på savnet etter en «subjektiv, faglig sterk radiokommentator med et brennende hjerte for Rosenborg». En som kan formidle det som skjer til de som vil være med – selv om de ikke er der.

– NRK radio har gode fotballsendinger, men de kommenterer alle kampene som spilles i Eliteserien. Jeg tror trøndere, skaptrøndere og alle andre RBK-supportere ønsker å høre kampen Rosenborg spiller – hele kampen – fra avspark og til dommeren blåser av. Ingen skal være tettere på RBK enn oss – du skal få høre alt som skjer.

Fotballen ut til flere

Organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, ønsker Radio Trondheim velkommen.
– Vi håper og tror at Radio Trondheim vil lage en fotballopplevelse for de som hører på. Med høyt engasjement, innlevelse og masse følelser må det bli en god erstatning for de som ikke kommer seg til Lerkendal, sier han.

Rosenborg ønsker bredde og stor takhøyde. Alstad mener mangfoldet styrkes med Radio Trondheim på plass på hjemmekampene på Lerkendal
– Sammen med publikum bidrar de til at fotballspenningen når ut til enda flere.