«Roar» ble med hjem

Det ble rekordstor påmelding da Tiuren Jakt Hund og Fiskeklubb inviterte til familiedag med isfiske på Stavsjøen søndag. 

Med over 320 påmeldte var det fullt på Stavsjøen og de fiskene som svømte under isen levde farlig i de to timene konkurransen varte.

Midt på isen møtte vi Tilde Rønne Lyng. Tilde er 8 år, og går på Saksvik skole. Hun var veldig godt fornøyd med at hun hadde fått en fin fisk. Hun syntes faktisk at den var så fin, at hun hadde bestemt seg for å ta den med levende hjem. Flittig brukte hun koppen sin og skiftet ut vannet i posen der fisken svømte omkring. Fisken hadde fått navnet Roar, og Tilde viste Roar stolt frem til Malviknytt.no.

– Roar må ha friskt vann, og jeg lurer på om jeg skal ha den i enten vasken eller i badekaret hjemme, forteller Tilde.

Noen gikk mer vitenskapelig og teknisk til verks enn andre. Anders Forslund fra Hommelvik var en av dem. Han stilte med eget isfisketelt og ekkolodd koblet opp mot smartphonen.

– Denne viser når det kommer fisk og hvor dypt den står. Så langt har jeg ikke sett eller fått noen fisk, forteller Anders når det var igjen en halvtime av konkurransen.

Det er også slutt på tida hvor arrangøren står på i timevis og borer hull til fiskerne. Under familiedagen på Stavsjøen demonstrerte en representant fra Best Fiske AS hvor effektiv en batteridrilldrevet isborr fungerte. På et halvt minutt borret han seg gjennom 60-70 cm is.

 

Se Malviknytt sine blinkskudd fra isfiskekonkurransen her:

Mye folk på isen: