Advarer mot svindel

Skatteetaten får meldinger om falske e-poster. Avsender er skatteetaten.com. Dette er et forsøk på svindel. Slett e-posten.

Dette er et svindelforsøk, for å lure til seg informasjon om din BankID. Ikke svar på e-post henvendelsen, advarer Skatteetaten på sine hjemmesider.

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer innlogget via Altinn. Vi sender ikke lenker i e-postvarsler, skriver Skatteetaten.

– Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Send gjerne mistenkelige e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir Skatteetaten mulighet for å oppdage nye varianter raskere.