Tidenes største konkurs i Malvik

Har en samlet gjeld på nærmere 120 millioner kroner.

Ifølge bostyret har flere selskaper med base på Sveberg systematisk latt være å betale krav til det offentlige, blant annet skattetrekk og arbeidsgiveravgift.

Innberetningene viser at det har kommet inn 159 krav på til sammen 98,2 millioner kroner mot selskapene, hvor kravene fra det offentlige er på rundt 5,7 millioner kroner, skriver adressa.no (for abonnenter) i dag.

Bostyret mener at «mye av den totale forretningsvirksomheten i konkursselskapene er finansiert gjennom ubetalte krav til offentlige myndigheter»

Derfor har advokat Stein Knut Tonning hos Arntzen de Besche politianmeldt den 73 år gamle styrelederen i selskapene, Harald Loe-Olsen, med påstand om at han bør ilegges konkurskarantene i to år, og i tillegg fradømmes retten til å drive næringsvirksomhet.

Avisen (for abonnenter) skriver at Loe-Olsen avviser kritikken fra bostyret, men erkjenner at han han er ansvarlig for selskapene.

De syv konkursselskapene var del av samme selskapsgruppering, med Malvik-selskapet Sveberg Industrier som morselskap.

Virksomheten drev blant annet med eiendomsutvikling, produksjon av byggeelementer og moduler og drift av pendlerhotell for utenlandske arbeidere.

45 ansatte, hovedsakelig polske arbeidere, ble oppsagt da Loe-Olsen selv meldte oppbud i et av datterselskapene i april 2015 .

Leder Jan Erik Slind ved skatteoppkreveren i Værnesregionen sier til adressa.no (for abonnenter) at  de samlede kravene betyr at dette er Malviks største konkurs noensinne.