Et søtt samarbeid

Da Kong Harald besøkte Malvik på oktober i fjor, fikk Kåre Haagenstad og TT-mat ansvaret for å servere lunsj på Midtsandtangen.

En av godbitene var spesiallaget konfekt med pære fra Midtsand og bringebærhonning fra Malvik Birøkteralg ved Per Frost i Revdalen, produsert av Cielo Sjokoladefabrikk.

Nyskapende samarbeid

Denne søtbiten ga mersmak og nå har de to bedriftene startet et samarbeid de håper betyr positiv utvikling for begge parter.

– Vi leverer ofte noe søtt til kaffen, og hva passer bedre enn god konfekt med spennende og gode smaker, forteller kokk Kåre Haagenstad.

Sammen med Ståle Midtsand Andersen har han komponert en eske med 12 biter og seks ulike smaker.

– Dette er første gang vi er med på en slik avtale, så det blir spennende for oss, sier Ståle Midtsand Andersen.

– Cielo Sjokolade er Norges første og eneste Fairtrade sertifiserte sjokoladehus som baserer all egen produksjon på sporbar, rettferdig og etisk sjokoladehandel, forteller han.

Tente på ideen

Gründerne i Cielo tente umiddelbart på ideen fra Kåre Haagenstad og TT-mat. Fra før har de nettbutikk og to utsalgssteder i Trondheim. Nå skal de to bedriftene utveksle kontaktnett og bygge relasjoner i cateringmarkedet.

– Vi leverer mye møtemat, selskapsmat og konseptet «Kokken hjem» har blitt veldig populært, forteller Haagenstad.

– Da passer det med en liten konfekt til kaffen etterpå, sier Ståle Midtsand Andersen, som tror samarbeidet vil bli fruktbart.

– Jeg tror dette kan bli meget bra og at vi kan få en fin vekst i omsetningen av vår sjokolade gjennom Kåre og TT-mat, sier han.

– Ja nå er det bare å bestille konfekt til møtekaffen, konfirmasjonen, bryllupet og julebordet, sier Kåre Haagenstad og tar en smakebit av konfektbiten med hvit sjokolade og brunost.

– En av bestselgerne dette, sier Cielos mann, som også er født og oppvokst i Malvik.

Konfekt fra Cielo på bordet når TT-mat står for serveringen