Med horisonten som utsikt

Oppi Markabygdvegen er det nettopp blitt etablert en frisør. Malviknytt ble nysgjerrig på Horisont Frisør, og avtalte at vi skulle komme på besøk.

Horisont Frisør, som både drives og eies av, Maren Sandfærhus åpent den 1. mars. Maren har mange års erfaring som frisør og make up-artist fra salonger i både Oslo og Trondheim, sist som daglig leder for frisørsalongen Adam og Eva Bakklandet i Trondheim siden 2009.

– Gjennom den erfaringen jeg har opparbeidet meg, og spesielt som avdelingsleder i såpass mange år, har jeg lært veldig mye om hvordan man bør drive en salong. Jeg har bygd meg opp en god kundekrets. Så i tillegg til mange nye kunder, håper jeg også mine gamle kunder vil bli med meg til den nye salongen min, forteller Maren.

Velvære 
Det er en behagelig atmosfære, men levende lys, grønne planter, behagelige farger og utvalgt musikk som møter oss, da vi ankom salongen.

– Hos meg er velvære første bud. Med Horisont ønsker jeg å skape en ramme hvor mine kunder kan slappe av og hente seg inn i en ellers travel hverdag. Resultatene, både klassiske og moteriktige frisyrer, skapes mens du nyter en storslått utsikt sammen med en kopp nypresset kaffe eller te, forteller Maren.

Salongen ligger i den ene delen av eneboligen hvor Maren, hennes mann og deres to tvilling gutter på tre år, bor. Huset er et tøft funkishus, med en helt fantastisk utsikt.

– Det var utsikten vi falt for. Så det er nok den største grunnen til at vi flyttet fra Trondheim og hit til Malvik. Vi har bygd oss en enebolig på to plan og i utgangspunktet skulle det nok ikke være salong her. Da plasten ble fjernet fra vinduene og jeg så den fantastiske utsikten, fikk jeg en visjon om at her måtte jeg bare ha en salong. Vi flyttet inn i huset på lillejulaften og salongen åpnet jeg nå den 1. mars. Så endelig, etter måneder med planlegging og bygging, kunne jeg åpne dørene til min salong og jeg håper kundene liker konseptet, forteller Maren.

Horisont
Navnet skjemmer ingen, heter ordtaket og akkurat det vil vi påstå gjelder for Horisont Frisør.

– Det er nok flere betydninger som ligger bak navnet. Selvfølgelig er det med tanke på at du kan se horisonten ut vinduene. Du kan faktisk se helt over til andre siden av Trondheimsfjorden. Den andre betydningen jeg legger i navnet, er når vi klipper benyttes begrepet, å klippe i horisontal linje. Når jeg i tillegg legger til betydningen å se langt fremover så syntes jeg det er et veldig godt navn på salongen, forteller Maren.

Maren jobber, i alle fall foreløpig alene i salongen. Men med to frisørstoler og en vask, kan det jo være plass til en frisør til.

– Jeg får ta det litt som det kommer. Selv om jeg jobber alene, så er det ingen ensom jobb. Det er jo kunden som er i fokus, og enten er jo kunden et nytt bekjentskap som har mye å fortelle eller det er en kunde jeg har kjent lenge og som har opplevd ting siden sist. Det er jo plass til flere frisører her, men jeg ønsker å rendyrke konseptet. For her vil jeg at kunden skal finne roen, nyte utsikten og den gode samtalen. Kunden skal føle velvære ved å komme hit, og for meg er det viktig å bruke tid på hver enkelt kunde. Så jeg setter nok av litt ekstra tid, både til hodebunnmassasje og for å kunne rettlede mine kunder i henhold til trender og ulike behandlinger. Jeg skiller ikke mellom herrer eller damer, for jeg mener at menn fortjener akkurat like god behandling som det damene gjør, forteller Maren.

Imponert kunde
Mona Kringen, fra Stjørdal ankommer salongen for sin oppsatte time. Mona har sin første time i den nye salongen, og lar seg imponere over den fantastiske utsikten.

– Denne utsikten kunne jeg sett på hele dagen. Jeg bor på Stjørdal, men det tar ikke noe lang tid å kjøre hit. Det var jo bare å kjøre E6 og ta av ved brua, så var jeg jo nesten fremme, forteller Mona som i samråd med Maren finner ut hvilken farge som skal benyttes i håret i det Malviknytt forlater damene, og den nydelige utsikten.