Lager Svensk kro på Rampa

Lokale sangere og musikere gjenskaper «Den Gyldene Freden» på Cafe Rampa i Hommelvik. 

Den Gylene Freden omtales som Sverieges viktigste visescene og har i løpet av 250 år huset kunstnere som Carl Michael Bellman, Everet Taube og Cornelis Vreeswijk.

Fredag 24.mars skal Prosjektkor 2017 som består av sanger fra Kor K og Kor M, sammen med solister og musikere fremfører et utvalg av Bellman, Taube og Vreswijk sine kjente viser. K

– For meg er dette evig musikk og det går en kraftig rød tråd fra Bellman til Vreswijk via Taube, forteller Tor Haldberg. Den spreke 80 åringen er dirigent og musikalsk ansvarlig for konserten.

– Bellman var en stor dikter, som for det meste «lånte» melodier fra andre. Evert Taube lot seg inspirere av Bellman og Vreswijk var på sin side veldig inspirert av Evert Taube.

«Snur» Rampa

Nå gjenskaper koret «Den Gyldene Freden» på Cafe Rampa og snur nesten rundt på lokalet.

– Den «halvetasjen» hvor det går en trapp opp blir gjort om til scene og på «gølvet» blir det langbord som på en god gammeldags kro, forteller pr-ansvarlig Brigitte Sæther.

Derifra vil publikum få se og høre en to akters forestilling om koret fra Hommelvik som havner på «Gylende Freden».

Marit Gabrielsen Engan skal lede forestillingen som kro-vertinne og som servitør, mens herrene Trond Sivertsen, Jarle Ahlin og Gunnar Jarle Drivvold skal framstille de tre kjente visekunstnerne Vreswijk, Belmann og Taube.

– Musikere Kristin Richstad Eriksen på piano og Terje Snustad på kontrabass, samt Tor Haldberg akkompagnerer kor og solister og dirigent er også denne gangen, Tor Haldberg, sier Sæther.

Det øves i Hommelvik Bedehus