Løvenes Konge i Bruket

Det har blitt en tradisjon at 9.trinn ved Hommelvik ungdomsskole setter opp en musikalsk forestilling på vårparten.

I år er det den kjente historien om Løvenes Konge av Elton John, Hans Zimmer og Tim Rice som skal framføres av ungdommene.

Fra v: Anne Hafsmo, Petter Schjetne Bakken, Ronja Sundin og Mats Wågheim.

Mange replikker

Alle elevene ved 9.trinn jobber nå målrettet mot premieren og onsdag var det samling i gymsalen på idrettsbygget i Hommelvik med musikere, sangere, skuespillere og dansere.

– Det er mange replikker og mye tekst som skal læres og jeg skal både synge og danse, sier Petter Schjetne Bakken, som skal spille den unge løven Simba.

– Jeg fikk rollen etter å ha meldt meg på audition. Der skulle vi spille et lite skuespill og synge litt og så fikk noen uker etterpå hvem som fikk rollene, forteller han.

Mats Wågheim skal spille Mufasa, selve kongen og far til Simba.

– Det er en ganske stor rolle og jeg kan ikke alle replikken utenant ennå, men det er ikke så lang vei før de sitter, forteller Mats. Han har erfaring fra scene etter å ha vært med på Julespill på Karlslyst.

Hovedrolle og koreograf

En annen karrakter i forestillingen er Nala, venninnen til Simba. Hun spilles av Sanne Hafsmo og Ronja Sundin. Som henholdsvis den voksne og unge Nala.

– Det å dele på denne rollen er helt greit, sier de to som ikke har vært med på noe teater i særlig grad tidligere.

– Det er mye å lære seg, sier Ronja Sundin.

Sanne Hafsmo har hatt ansvar for dansen og koreografine sammen med fire andre elever.

– Vi skal sette opp to forestillinger i Bruket kulturhus og begge er åpne for publikum sier Eva Norman som er pr-ansvarlig for musikalsatsningen til 9.trinn ved Hommelvik ungdomsskole.

Forestillingene vises i Bruket kulturhus 22. og 23.mars.

Her kan du se en smakebit fra dagens prøve: