Sigbjørn og Ina Martine kan få drømmestipend

Malvik kommune nominerer Sigbjørn og Ina Martine til Drømmestipendet.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker partene å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Det deles ut 100 Drømmestipend á kr 10 000,- hvert år. Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe innen hver av disse kategoriene: Musikk, Dans, Teater, Skapende skriving, Visuell kunst, Sirkus og Annet.

Malvik kommunes to kandidater til Drømmestipendet 2017 er:

Musikk: Sigbjørn Sæbø 
Dans: Ina Martine Haugvik

Sigbjørn beskriver sin drøm: «Drømmen min består av å utvikle meg videre på trompet, både klassisk og gjennom improvisasjon. Å spille i jazz-ensembler på varme, brune og trange barer er noe jeg har veldig lyst til. Jeg drømmer også om å kunne spille i Symfoniorkester på høyt nivå, der drømmejobben må være som principal trompet i et velrennomert symfoniorkester. Drømmestipendet ville vært en enorm motivator for videre utvikling som trompetist.»

Ina beskriver sin drøm: «Min drøm er å få ha en hverdag med dans, hvor jeg kan leve av det og få spredd den gleden dansen gir meg til andre i verden. En hverdag hvor jeg kan stå opp morgenen og hoppe rett i danseklær. Jeg har nå søkt forskjellige høgskoler og universiteter som har med dans å gjøre, i håp om å kunne fordype meg og få en utdanning innen det jeg elsker.

Konsert på ISAK 2.mars

Norsk kulturskoleråd Sør-Trøndelag presenterer Drømmestipendkandidatene fra fylket i forestillingen «…og de nominerte er…».

Forestillingen arrangeres på ISAK kultursenter i Trondheim, torsdag 2. mars kl. 18:00 og fra Malvik deltar Sigbjørn Sæbø, heter det i en pressemelding fra Malvik kulturskole.