Bronse til Maria

Saksvikjenta Maria Moldver (19) som i helga deltok på Norges Cup for servitørlærlinger, endte opp på tredjeplass med bronsemedalje. 

Maria som jobber på Statholdergaarden hos Bent Stiansen syntes helgas konkurranse var spennene.

– Det var mange «mystiske» oppgaver og veldig lærerikt og gøy å få være med. Mye show og hyggelige gjester, fortalte Maria til Malviknytt.no etter at resultatet ble kjent sent lørdag kveld.

Marias kolleger fra Statholdergaarden gikk av med førsteplassen for servitørlærlinger og med førsteplassen for kokkelærlinger.

Statholdergaarden er omtalt som en av Oslos beste restauranter og blir drevet av den kjente Bent Stiansen som sist uke fikk beholde Michelin-stjernen for 20. år på rad.

Les også: Maria er klar for Norgescup

Motivasjon

Norgescup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokke- og servitør-lærlinger, og står for å tilstrebe bevisstgjøring av faglig kvalitet.

Norgescup er en form for kvalitetssikring av fagopplæringen, og gjenspeiler de tidsmessige og kvalitative krav til opplæringen.

Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i Norgescup.

I 2017 har Norgescup 30-årsjubileum, noe som ble behørig markert både under den faglige og den sosiale delen av arrangementet.