Bak teppet på UKM

Ung Kultur Møtes (UKM) ble avholdt på Bruket Kulturhus i Hommelvik, både 14. og 15. februar.

De som var publikum, fikk både tirsdag og onsdag oppleve bredden som er blant ungdommene i kommunen. Tegninger, malerier, foto, dikt, dans, sang og musikk var noe av det som ble vist frem. I tillegg er det viktig å ikke glemme at man kan også delta bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør. Malviknytt.no tok en tur på scenen, rett etter at sceneteppet ble lukket for UKM 2017. Blant annet møtte vi fire fornøyde gutter som har jobber som scenearbeidere.  Både Håvard, Petter, Ivan og Per Erik sa seg fornøyd, og syntes det var veldig artig å «stjele» litt scenetid i de siste minuttene av showet.

Fire glade scenearbeidere: Håvard Pettersen, Petter Leirvik Fremstad, Ivan Bakmark og Per Erik Næss.

Godt fornøyd var også de som hadde vært konferansier disse to dagene. Tirsdag var det Petter Schjetne Bakken, Frida Bathen og Hanne L. Bakken, og onsdag fikk denne trioen god bistand fra Vanja Pettersen.

Fire fornøyde konferansierer: Petter Schjetne Bakken, Hanne L. Bakken, Vanja Pettersen og Frida Bathen.

Malviknytt slo av en liten prat med den ene konferansieren, Petter Schjetne Bakken. Petter hadde da vært med å lede UKM begge dagene, og publikum fikk oppleve en scenevant og trygg ung mann som hadde et glimt i øyet og alltid en kommentar på lur.
– Dette syntes jeg gikk veldig bra. UKM er jo et av de store høydepunktene og de tre dagene vi holder på, går veldig fort. Det beste med UKM er den bredden som ungdommene viser. Her kan du egentlig stille opp med alt. Faktisk kan du jo komme og vise frem til og med dine gode karakterer, sier en litt oppspilt men meget godt fornøyd Petter.

To av de ansatte i kulturskolen her i Malvik kommune som bisto ungdommene, i både planlegging og gjennomføring av årets UKM er, Andrea Otterstad Johansen og Trude Bekkavik. Her avbildet, da de står – ganske så fornøyd og ser på sluttnummeret med alle ungdommene på scenen.

Andrea Otterstad Johansen og Trude Bekkavik

– Jeg deltok kun på onsdag, men jeg synes arrangementet fløyt veldig fint. Er veldig imponert over alt det fine ungdommene presterte. Det var veldig god stemning, både blant deltagerne og de som var på jobb, både på greenroom, backstage og på scenen, skriver fløytelærer Andrea Otterstad Johansen i en kommentar.

– Jeg er helt overveldet over hvor mange flinke ungdommer vi har i Malvik. Det har vært som et eventyr å få oppleve alle de fantastiske sceneinnslagene, en fantastisk utstilling, samt hvor utrolig profesjonelle ungdommer som har jobbet bak scenen, greenroom, nettredaksjon og som arrangører. Vi må bare begynne å glede oss og ikke minst forberede oss til neste år. Håpet er da å få med enda flere ungdommer på laget. Ung Kultur Møtes er jo et arrangement av, med og for ungdommen, skriver Trude Bekkavik, som er Kommunekontakt for UKM Malvik i en kommentar til Malviknytt.no.

Avslutningsvis kom alle deltagerne ut på scene og danset en fellesdans. De fire konferansierene ville vise publikum hvorfor de ikke hadde meldt seg på innen kategorien sang, og avsluttet det hele med å synge Sjørøverne kommer fra Kaptein Sabeltann. Med hver sin mobiltelefon for å huske teksten, ble det en artig avslutning på årets UKM.

Malviknytt.no er imponert over den jobben ungdommene i kommunen har lagt ned i dette arrangementet og vi sier som det står på hjemmesiden til Ung Kultur Møtes: Med å delta på UKM, får du en stor mulighet til å møte flere som driver med det samme som deg, få mer erfaring, og ikke minst – UKM er gøy!