Glimrende Gofotfestival

Godfotfestivalen på Hell samler danseglade gammeldanselskere fra hele Midt-Norge.

På scenen ståpr musikere og spillemenn som gjennom et langt musikerliv har underholdt generasjoner av danse og festglade Trøndere.

Fredag var det dans og lørdag var det en fullsatt storsal på Scandic Hell som fikk oppleve godfotmusikk i en tre timer lang konsert.

På scenen stod blant andre Arnsteins med bassist Per Haugan fra Malvik som en av frontfigurene. Arnstein Moen hadde gitt navn til gruppa og kan vel omtales som Selbygg med bosted i Malvik gjennom flere år. Per Johnny Norlén har flytta motsatt veg, fra Hommelvik til Selbu.

I superveteranene Håkon Renanger sitt fravær var det Morten Teigen fra Hommelvik som trakterte gitar og vokal i gammeldansorkesteret.

– Jeg synes nå selv det har gått bra. Det har vært stor stemning og en fornøyelse, sier Morten da vi slår av en prat etter lørdagens opptreden med både Arnsteins og Vikings.

– Vikings ble startet i 1959, da var jeg tretten år, fortalte Per Haugan fra scenen før superbandet dro i gang gitarmusikken de ble så kjent for.

Vokalist Hans Morten «Twist» Pedersen fra Hommelvik entret også scenen sammmen med superveteranene fra poppens verden på tidlig 60-tall.

Stemninge i sal og på scene var stor og de proffesjonelle lydfolkene, som var fra Malvikfirmaet «PeTors» fikk velfortjent applaus fra orkster og publikum.

Se bilder under videoinnslaget: