Galskapen fikk rå

Robin Hood og Rai-rai i Sherwoodskogen på Trøndelag Teater hadde urpremiere lørdag, og det til stor jubel og flerfoldig begeistring fra publikum.

Vi kan slå det fast, først som sist, at parhestene Olve Løseth og Mads Bones overgår par-kameratene Iversen og Sunde med mange divisjoner.

Musikalen hadde alt, en dramatisk kjærlighetshistorie, de fattige mot de rike, de gode mot de onde og en bortskjemt Prins Johan som attpåtil ikke var kongens sønn.

Den nyskrevne musikalen bygger på kjente Trønderske sanger av Åge, Chand, Rotmo, DDE, Tre Små Kinesere, Knutsen og Ludvigsen, Ida Jenshus og Henning Sommerro med flere.

Musikkvalget er overraskende, men passende og det er spennende arrangert og tilpasset historien. Framført av landsdelens beste musikere, bærer den historien fram med en selvfølgelighet og med en kreativ og klok galskap, en skal lete lenge etter.

I en presis og fengende koreografi av Marta Standal blir vi med på ferden i spekulative kostymer inn i ett, etter hvert, logisk men dog et surrealistisk, hysterisk morsomt og underholdende univers.

Det hele fremført av et energisk og presist ensemble, hvor Olve Løseth må trekkes fram og løftes høyt. Han var kveldens desiderte ener, som tidenes mest irriterende, bortskjemte, selvopptatte og frustrerte Prins Johan.

Et hyggelig gjensyn ble det med Frode Rasmussen, som på sitt slentrende og nonsjalante vis var fortelleren og kongen, i en og samme skikkelse. En genial løsning.

Ett genistrek, er det nok også å ha fått med SKAM-skuespiller Josefine Frida Pettersen på laget, i en viktigere rolle en man kanskje hadde forventet. I rollen som den litt usikre og forsiktige Samantha, gjorde hun overhode ingen skam på hverken forestilling eller Trønderrocken.

Samspillet mellom Lady Marion (Mari Hauge Einbu) og Robin Hood (Gunnar Eriksson) er strålende. Klaus Sonstad beviser at han er enterteiner som Lille-Jon og Hans Petter Nilsen briljerer og er Sheriffen av Notthingham som om han aldri har vært noe annet.

Anne Krigsvold som Ammen, Karl-Vidar Lende som Broder Tiks og Bøddelen Ole Christian Gullvåg var med på galskapen, som fant sted i en scenografi som raskt skifet fra det Nottinghamske slott, til de dype skogene og tilbake igjen.

Manusforfatter og regissør Mads Bones tar oss med til Sherwoodskogen og historien om Robin Hood, og vi blir med og vi lar galskapen rå.

Dette er intelligent humor, og det blir det er framifrå underholdning av.

Jeg bestiller meg nye billetter, det bør må alle gjøre!

Finn O. Fosmo