Høyt DAB-trøkk

Onsdag 8.februar klokken 11:11 slukkes FM-nettet i Trøndelag og for de som vil høre NRK og de andre nasjonale radiokanalene må ha en DAB+ radio.

FM signaelen er erstattet av DAB+ gjennom tunnelene i Malvik allerede i november og nå står det øvrige sendenettet for fall. Dette har ført til stor etterspørsell av DAB+ radio og hos Mekonomen i Hommelvik har de nå ventetid for de som ønsker å skifte til DAB+ radio i bilen.

Forventer større pågang

– Vi har litt pågang, den varierer en del, men vi regner med når det blir helt slutt på å ta inn NRK på FM-radio vil pågangen øke, forteller Espen Joakim Lindsetmo hos Mekonomen i Hommelvik.

– Kundene vil ha enkle løsninger som er greie å betjene og da er det adaptere som mange velger. Men vi har løsninger for de som vil beholde originalradioen i bilen også. Mange velger også å skifte ut eksisterende bilradio med en ny og da finnes det mye å velge i, forteller Espen Joakim Lindsetmo.

– Adaptere som passer til de fleste biler koster fra 1.200,- kroner pluss montering, til godt over 20.000,- hvis kunden ønsker en original DAB+ radio til sin bil.

Leveringstiden på DAB+ adaptere og radioer varierer, men det er tomt i hyllene hos de fleste, forteller Espen Joakim Lindsetmo.

– Vi er tomme for den typen vi hadde, som er en av testvinnerne. Kanskje er det noen elektrovarehus som har igjen på lager, men også her vil de nok gå tom når det blir overgang til kun DAB+ den 8.februar. DA vil det nok gå opp for mange at de ikke har NRK P1 eller P3 i bilen sin og jeg regner med etterspørselen vil vare til langt over påske, sier han.

Tomme for adapter

Amalie Moen hos Europris har DAB+ radio å selge.

Hos Europris på Sveberg har de også merket etterspørselen etter DAB+ adapter og er for tiden tomme for det produktet.

– Vi skal få inn igjen, men det blir ikke før i midten av februar, sier daglig leder Else Therese Eikemo ved butikken på Sveberg.

I elektrohyllene er det fortsatt stort utvalg av DAB+ radioer som ikke skal monteres i bil.

– Det er foreløpig lite spørsmål om vanlige DAB+ radioer for å ha i hus og hytter, men vi har et lite utvalg av disse også, for når FM-nettet slokker må man ha DAB+ radio for å lytte på de riksdekkende radiokanalene også innomhus.

For spørsmål om DAB+ og framtidens radio finner du mer informasjon her.