Underleverandør konkurs

Lønnheim Stål AS i Kristiansund, som er leverandøren av stålarbeidene ved den nye Hommelvik ungdomsskole, ble lørdag meldt konkurs.

Backe Bygg AS som er hovedentreprenør for den nye ungdomsskolen står dermed uten stålentreprenør.

Møter ny underleverandør

Dette bekrefter prosjketleder Steinar Berg i Backe Bygg AS, til Malviknytt, mandag ettermiddag.

– Det stemmer at vår leverandør av stålkonstruksjonene har gått konkurs og at vi per i dag står uten leverandør av disse på anlegget i Hommelvik, sier Steinar Berg.

Vil dette forsinke byggeprosessen?

– Nå har det vært litt «armer og bein» i forbindelse med dette i dag, men allerede tirsdag skal vi ha et møte med en ny entreprenør og vi har et stort håp om at dette vil løse seg, forteller Berg.

– En av utfordringene vil være i forhold til hvor mye av materialene som er lagret hos Lønnheim. Dette må vi få avklart med bobestyreren, men vi regner med å finne en løsning på dette.

– Framdriften går forøvrig etter planen og jeg tror ikke denne konkursen vil forsinke byggingen så veldig mye, men en del merarbeid skaper den jo, sier Steinar Berg.

Det har ikke lykktes Malviknytt å komme i kontakt med bobestyreren for det konkursrammede selskapet.

Lønnheim Stål AS har hele Norge som marked og er total-underleverandør av bærende stålkonstruksjoner for bygg og anlegg.

Hovedkontoret ligger i Kristiansund, og har egen fabrikk i Valsøybotn i Halsa kommune. Selskapet ble en del av BackeGruppen i 2015.

NØKKELTALL

I følge Lønnheim Stål AS sine hjemmesider hadde bedriften 30 ansatte og omsatte for 80 millioner.