Nye uniformer til 17.mai

Når Hommelvik juniorkorps marsjerer gjennom gatene 17.mai i år er det forhåpentligvis i nye uniformer. De som brukes nå er over 30 år gamle og henger nesten ikke sammen.

– De har holdt ut lenge og vært solide, men nå er de moden for bytte, forteller Agnes Johanne Omenås, leder i Hommelvik juniorkorps.

– Musikerne fikk etter eget ønske nye luer i fjor og til våren blir det nye uniformer med nye jakker og bukser. Vi går for en tradisjonell uniform og fortsetter med blå jakke og grå bukse med hvit stripe i.

En betydelig investering

Juniorkorpset har bestilt 60 uniformer til en samlet kostnad på 250-300.000,- kroner, en betydelig investering.

Jakob Steinagard Svingen (12) gleder seg til å få bytte ut den gamle uniformen

– Vi har investert mye i instrumenter de siste årene så på den fronten skal vi jevnt over være godt forspent. Så har vi drevet veldig nøkternt de siste årene og la ned en ekstra innsats i 2016 nettop for å få midler til innkjøp av nye uniformer, sier Agnes Johanne Omenås, som forteller at det er gjort forskjellige inntektsbringende arbeid.

– Innsamlingen som korpsmamma Beate Kristin Teigseth har stått i bresjen for; «Play or pay», har også gitt et bidrag på nesten 70.000,- noe som juniorkorpset er veldig takknemlig for.

– I tillegg har vi hatt øremerkede dugnader og vi fikk inntekter fra Andeløpet til Lions for å nevne noe, forteller Agnes Johanne.

Jakob Steinagard Svingen (12) poserer gjerne for Malviknytt i den gamle og etterhvert umoderne uniformen som nå skal byttes ut.

– Jeg gleder meg til vi får ny uniform ja, forteller Jakob.

Kronerulling

Nå oppfordres publikum til og gi sitt bidrag i en slags kronerulling så man kan få oppleve Hommelvik juniorkorps i nye uniformer på 17.mai.

Gi ditt bidrag til konto nr 4202 47 60140

Husk at alle monner drar! – er oppfordringen fra Hommelvik juniorkorps.

Og mens de ansvarlige i korpsets styrer og stell er det klart for Trøndersk Mesterskap for korps i Storsalen i Olavshallen på søndag, der Hommelvik juniorkorps kjemper i 2.divisjon og skal kjempe om heder og ære mot åtte andre skolekorps.

Hommelvik Juniorkorps