Utendørs velvære

I snart to år har Bjørn Berger drevet firmaet Grillhytter & Sauna med lokaler på Malvik Senter.

Fra sine lokaler på kjøpesenteret selger han grillhytter, lysthus, gapahuker,  og massasjebad til kunder over hele landet.

– Vi har egen nettbutikk hvor mesteparten av salget skjer men det kommer mange kunder hit også for å ta grillhyttene i nærmere øyesyn, forteller Bjørn Berger.

– Siden oppstarten her på Malvik Senter i mars 2015,  har vi solgt og levert nesten 170 grillhytter og gapahuker over det ganske land.

Legger ferien om Malvik

De små bygningene ender opp på hytter og landsteder, men også i hagene hjemme hos folk.

– Der er vel forholdet 50/50 med tanke på hvor kundene setter opp grillhyttene eller lysthusene som noen også kaller det.

Hyttene tar det vel en dag å motere, avhengig av størrelsen og alt følger med når hyttene kommer fra produsenten i den Svenske byen Happaranda.

Bjørn Berger har flere ganger opplevd at kundene har lagt ferieturen om Trøndelag og Malvik Senter for å se på produktene han har utstilt.

– Det er jo en kapitalvare dette og kundene vil gjerne se på kvaliteten og danne seg et bilde av hvordan det vil bli på sin eiendom, forteller Bjørn Berger som ser store fordeler med å ha en permanent utstilling, i tillegg til at han deltar på messer og lignende.

Nå nærmer det seg sesongen for fullt og erfaringen tilsier at leveringstidene på grillhyttene øker jo lengre ut på våren og sommeren en kommer.

– Det lønner seg å bestille i god tid hvis man har planer om en grillhytte til ferien ja. Leveringstiden er egentlig ca tre uker, men utover våren og sommeren kan den øke til det tredobbelte.

Nye produkt

Det med salg av grillhytter og sauna startet litt tilfeldig, forteller han.

– Jeg jobbet som snekker og bygnngsarbeider i mange år før jeg begynte med salg av disse produktene. I tillegg har jeg tatt utdanning innen IT og jobber med oppbygging av hjemmesider for en del kunder i tillegg til butikken på Malvik Senter, forteller han.

Nå utvider han sortimentet med utendørs massajsebad.

– Rett før jul tok jeg inn to typer massasjebad av et Canadisk merke som importeres av en bedrift på Levanger. Detter er spennende produkter og responsen har vært god med mange interesserte kunder som har spørsmål rundt disse produktene.

– Etter hvert skal vi også få et bredt utvalg av rekvisita og utsyr til massasjebadene. Vi skal også fylle de med vann for å vise funksjonene i spa-badene, forteller Bjørn Berger.

 

Se bilder fra utstillingen: