Makrofotografering i hagen

Malvik Hagelag inviterer til møte med temaet «Makrofotografering i hagen», i dag mandag den 23. januar.

Hagelaget møtes siste mandagen i måneden, og denne gangen har Hagelaget fått en foredragsholdere fra Malvik Fotoklubb til å komme og fortelle om makrofotografering i hagen.

Hagelaget har omlag 70 medlemmer, men vil gjerne ha flere medlemmer. Som alltid vil det være det, Hagelaget kaller kaffespleis til kr. 30,- . Det er enkel servering og loddsalg. Alle som er interessert, er hjertelig velkommen i kantina til Stasjonsveien 14, på Vikhammer klokken 19:00.

Makrofotografi er et fotografi hvor objektivet har vært plassert svært nært motivet. Objektivet kalles makrolinse, makroobjektiv eller bare makro. Et makrobilde er tatt med et objektiv som kan gjengi virkeligheten i størrelsesforholdet 1:1. Dette betyr i praksis at et motiv på 1 cm, blir avbildet av kamerasensoren med samme størrelsen, altså 1 cm.

For å ta makrobilder må kameraet kunne fokusere ganske nært opp til motivet. Det finnes egne makroobjektiver, noe som er som regel ganske kostbart. Et rimeligere alternativ er å bruke en mellomring mellom kameraet og objektivet, noe som gjør at fokusavstanden blir kortere. Det skal stå informasjon om dette på selve objektivet, eller i manualen til objektivet. Det skal da stå at objektivet klarer forstørrelse på 1:1, altså «1:1 magnification». På noen objektiver står det «MACRO», men det betyr ikke at det er ekte makro.

Et nærbilde derimot er et bilde som er tatt av et motiv på nært hold, uten at man nødvendigvis bruker et makro-objektiv.

Kilde: Dataporten