NRK Sommertoget fra Hommelvik

NRK har satt sommerbåten på land, og i år har de et opplegg for sommerprogram, som går på skinner. Et av programmene er lagt til Hommelvik stasjon, og dermed er det duket for TV-underholdning fra området rundt Malviknytts kontor i Hommelvik, i beste sendetid på NRK.

NRK ruller inn på Hommelvik Stasjon klokken 14:22, tirsdag 4. juli, og samme kveld har Sommeråpent sending fra toget på stasjonen. I et spesialbygd togsett drar både Sommeråpent og Reiseradioen landet rundt i åtte uker. 40 stasjoner og 17 fylke blir besøkt.

Vil ha tips

Gøril Grov Sørdal er journalist i NRK-Hordaland og hun ønsker nå tips og forslag til innhold i sommeråpentsendingen fra Hommelvik stasjon tirsdag 4.juli.

– Først og fremst håper vi at folk vil bruke dette skjemaet. Det gjør det enklere for oss å få oversikt over alle tipsene vi får inn fra hele landet, sier Gøril Grov Sørdal.

– Sommeråpent er spesielt interresserte i artistar fra stedet, både etablerte band og lokale talent, lokal mat og drikke.

– Er dette hjemplassen til eller kanskje ferieparadiset til en profilert nordmann? Skjer det noe spennende der akkurat i år, spør Gøril Grov Sørdal i NRK.

NRK-sommertoget har egen tipsside her.

Blir en travel dag

Som nærmeste nabo til jernbanelinja på Hommelvik Stasjon ligger Cafe Rampa. Der var det fredag formiddag hektisk forberedelse til lunsjgjester.

Stein Hofstad tar nyheten om TV-produksjonen fra perrongen i Hommelvik med formidabel ro.

– Akkurat. På 4.juli ja. Den dagen er det rimelig hektisk her fra før så det skal bli interessant å se hvordan det går, sier han.

– Vi har ikke hørt noe fra noen, men regner med at NRK velger denne datoen på grunn av amcarkruisinga som pleier å være her, sier Stein Hofstad.

Et eget NRK-helikoper vil følge Sommertoget på turen fra stasjon til stasjon, og en fotograf i helikopteret vil forsyne seerne med vakre bilder fra oven.

 Tips og innspill til redaksjonen kan du også sende hit: nrksommer@nrk.no