Fra Serbia, til Saksvik

I lokalene til Berit Sjøtrø og LIBE Grønn frisør, i Malvikvegen 88 møter vi Sanja Vidic. Sanja er opprinnelig fra Beograd i Serbia, men bor i dag på Saksvik, sammen med sin mann og datteren som går på 1. trinn ved Saksvik skole.

I Serbia jobbet Sanja som nevrokirurgisk sykepleie, en jobb hun hadde hatt i om lag 10 år. Da hennes mann i 2014 fikk tilbud om å ta doktorgrad ved NTNU i Trondheim, valgte de å flytte til Norge og til Trondheim. I august 2015 flyttet paret og deres datter på fem og et halvt år, til Saksvik.

Sanja var vant til å jobbe, men å få seg jobb i Norge skulle vise seg å ikke være bare enkelt. Hun forteller at hun har sendt ut om lag 800 søknader, men aldri blitt innkalt til et intervju.

– Det er vanskelig å finne seg til rette her, jeg har søkt alt som er av stillinger innen blant annet restaurant, hotell og renhold. Min utdanning er ikke godkjent her i landet, og det var et sjokk å gå fra det å jobbe som nevrokirurgisk sykepleie til å ikke engang å komme på intervju til en jobb som innebar å vaske hotellrom, forteller Sanja.

I 2009, da Sanja enda bodde i Beograd tok hun en tilleggsutdanning innen negledesign. Dette jobbet hun litt med, da som et tillegg til jobben som sykepleier.

Da hun, etter to og et halvt år og om lag 800 søknader, enda ikke hadde fått seg en jobb begynte hun å tenke nytt. Rett før jul troppet Sanja opp på salongen til Berit Sjøtrø og spurte om hun kunne få starte med negledesign i hennes lokaler.

– Jeg hadde dessverre ikke økonomi i bedriften til å ansette henne, men jeg syntes hun var så tøff. Jeg hadde jo ingen planer om dette, men tenkte at dette må vi få til og sa hun kunne låne litt plass inne i lokalene mine, forteller Berit Sjøtrø.

Som alltid når man etablerer en bedrift, så er det litt som må formaliseres. Dette tok Sanja på største alvor og etablerte seg et enkeltpersonforetak, ved navn Vidic Magic Nails.

– Jeg kunne ikke noe om å starte bedrift, så jeg måtte lære alt fra A til Å. Det var viktig for meg, at skulle jeg gjøre dette måtte jeg gjøre det ordentlig. Jeg kunne ha handlet varer billig fra Serbia, men jeg velger å benytte meg av norske leverandører, forteller Sanja.

Da Malviknytt var innom salongen på Saksvik, satt Randi Leirvik fra Hommelvik og fikk stelt neglene sine. Sanja tar alltid både før og etter bilder, for å vise resultater av det arbeidet hun gjør.

– Det er andre gang jeg er her hos Sanja. Jeg var her også lillejulaften, og ble imponert over henne. Hun sa det skulle vare i omlag 14 dager, men det holdt faktisk i hele 25 dager. Da mener jeg vi snakker kvalitet på arbeidet som ble gjort. Jeg har litt rare negler, men etter å ha vært til Sanja så er neglene blitt kjempefine. I tillegg er hun kjempetrivelig og nøyaktig, forteller Randi Leirvik.

Sanja bruker å ta bilder før og etter behandling. På bildene over kan man ser forvandlingen som gjør at Randi Leirvik fortsetter å være kunde hos Sanja og Vidic Magic Nails.

– Det er veldig artig, for jeg får mange meldinger om at folk er kjempefornøyd, både med behandlingen, servicen og ikke minst prisen som Sanja gir, forteller Berit Sjøtrø og legger til at Sanja er en genuint flott person som hun har stor tillit til.

Sanja har i tillegg blitt sertifisert til å utføre PhiBrows, som er permanent farge av øyenbryn. Når en kunde har meget få naturlige hår, er manuell teknikk kombineres med maskinen for å få skygger som øker volumet. Man bør gjenta behandlingen en måned etter behandling, og deretter om lag en gang i året.

– Jeg ønsker å tilby kundene mine ulike behandlinger, og syntes det er artig å være i lokalene til Berit. Berit hadde tro på meg og hjelper meg. Jeg har fått mange venner i Norge og liker både Norge og Malvik. Jeg har alt fått mange faste kunder, men ønsker også alle nye kunder velkommen, forteller Sanja og avslutter samtalen med å fortelle at hun har nå, endelig, har en jobb i Norge som hun liker, og som hun trives med.