Jazz i menigheten

Malvik og Hommelvik Menighet inviterer til jazzgudstjeneste, med Thomas Torstrup og fult band i Hommelvik Kirke.

Torstrup er pianist, organist og komponist, med utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim og har studert piano hos Vigleik Storaas og Erling Aksdal. Senere studerte han orgel hos Henning Sommerro, Harald Rise og Jon Skogstad. Hans interesse for å skape noe nytt på kirkeorgel, førte til en Mastergrad i orgel, da med fokus på improvisasjon.

Allerede som 13-åring fremførte han visstnok sin første jazzkomposisjon i Stavanger Konserthus. Siden da har Torstrup har vært involvert i utallige prosjekter. Han har blant annet bidratt med sine komposisjoner på Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Maijazz, Trondheim Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene og har flere kirketurnéer bak seg.

Thomas Torstrup har nylig samlet noen av sine favorittmusikere hos lydlegenden Jan Erik Kongshaug i Rainbow studio, og spilt inn sitt debutalbum ”Snøkorn”. Han planlegger nå å spille inn et album med komposisjoner for kirkeorgel. Dette albumet skal redefinere bruk av kirkeorgel, puste nytt liv i et tradisjonelt instrument og berike lytteren med nye og friske musikalske innfallsvinkler, skriver han på sin hjemmeside.

På konserten i Hommelvik Kirke, har han med seg Sigrid P. Brennhaug å vokal. Brennhaug er utdannet adjunkt, med hovedvekt på musikk i fagkretsen fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hun har studert på musikklinjen ved Mosjøen videregående skole og på Toneheim musikkfolkehøgskole. Hun arbeidet som lærer, men satset på karrièren innen sang, på heltid sommeren 2000. Hun har blant annet deltatt to ganger i underholdningsprogrammet Beat for beat på NRK1 og hatt  ulike andre opptredener på TV- og radioprogrammer.

På saksofon har Torstrup med seg Erlend Jentoft. Jentoft har også utdannet seg ved jazzlinja ved NTNU og har siden etablert sitt eget E. J. Band og spilt i Division Hybrid. Siden 2001 har han også medvirket i orkesteret Fiber med Don Tomaso på elektronikk. Jentoft har komponert og arrangert flere stykker for kammerensembler, mest spilt er stykkene for saksofonkvartett, -kvintett og storband. Jentoft har også komponert filmmusikk og musikk til flere teaterstykker.

Jon Krogstad er med som bassist, og har også utdannelse fra jazzlinja ved NTNU. Krogstad spiller både el-bass og kontrabass, og har siden 1997 jobbet som freelancemusiker, og vært basslærer ved Trøndertun Folkehøgskole.

Trommeslageren Truls Rønning er den siste på listen over artister som deltar på konserten i Hommelvik Kirke. Han har tidligere vært å høre med blant annet i band som Heidi Skjerves band, Hegdal/Kvernberg 4 og i Nickelsen Trio og Solid.

Konserten arrangeres søndag, den 22. januar klokken 18:00, og her blir det ikke utsolgt, for gudstjenesten er gratis.