Strålende nachspiel i helvette

«Hvem er redd for Virginia Woolf?» – storslagent teater.

Et strålende opplagt ensemble med Janne Kokkin og Trond-Ove Skrødal i spissen begeistret premierepublikummet fra hovedscenen på Trøndelag Teater torsdag. Sammen med Mira Dyrnes Askelund og Andreas Stoltenberg Granerud, holder de koken, og vel så det, i et maratonløp av en teaterforestilling i over to og en halv time.

Ekteparet Martha og Georg (Kokkin og Skrødal) er alt annet en forutsigbare når de inviterer Nick og Honey (Dyrnes Askelund og Stoltenberg Granerud) på nachspiel hvor verbale frekkheter, fornærmelser og dysfunksjonene står i kø.

Det røykes (urtesigaretter), drikkes, bannes, flørtes og utfordres i drøye to og en halv time.

Ekteparet Martha og Georgs ekteskap er både ubarmhjertig og raffinert. Når de så drar ekteparet Nick og Honey inn i sitt intrigefulle samliv, briljeres det med nådeløse replikker og karakteristikker.

Men, det skal visstnok ikke være stygt, hvis det er sant – sies det.

Vi blir tilskuere til et tomt, men kanskje på bunnen et kjærlig ekteskap.

Forestillingen er mesterlig regissert av Marit Moum Aune som har et eksepsjonelt godt og samspilt ensemble å jobbe med.

Bård Lie Torgersens scenografi tar oss med til en tidstypisk leilighet fra 1950-60 årene, med teakmøbler, radiokabinett og serveringsvogn med drikkevarer og isbiter.

På slutten av første akt endrer scenebildet seg, det tar oss enda nærmere det brutale surrealistiske livet ekteparet, Martha og Georg lever.

«Hvem er redd for Virginia Woolf?» ble skrevet av den amerikanske forfatteren Edward Albee i 1962 og er et de mest spilte og kritikerroste amerikanske drama gjennom tidene.

Trøndelag Teater sin versjon av dramaet viser oss kjærlighetens bittre dybde, gjennom fornærmelser og råskap i en sinnsyk ekteskapelig lek.

Anbefales!

Finn O. Fosmo