Malviking oppfordret til drap

En mann fra Malvik er anmeldt for å ha oppfordret til å drepe Sentralstyremedlem i SV og samfunnsdebattanten Akhtar Chaudhry.

Bakgrunnen for truselen er et blogginnlegg Chaudhry hadde om den såkalte «Hijabsaken» hvor frisøren Mette Hodne nektet å klippe en kvinne som bar hijab.

Avlives med hodeskudd

Malvik-mannen skrev sist fredag kveld en kommentar på Akhtar Chaudhry sin blogg, hvor han blant annet skrev «Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskud…»

Anmeldt til politiet

– Jeg kan bekrefte at forholdet er anmeldt og at den mistenkte er bosatt i Malvik, sier Akhtar Chaudhry til Malviknytt.

Akhtar Chaudhry har  deltatt i den offentlige debatten i en årrekke. Han har tidligere vært 4. visepresident på Stortinget og vararepresentant til Stortinget for SV. I dag er han seksjonsleder i Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet, i tillegg er han medlem av SVs sentralstyre.

– På det personlige plan vil jeg si at dette er svært ubehagelig å oppleve. I tillegg må vi beskytte og bevare demokratiet slik at alle kan få uttale seg uten frykt for straff, trusler eller represalier sier Akhtar Chaudhry.

– Vi kan ikke godta at noen blir truet fra å delta i samfunnsdebatten, sier han.

Kommentaren er nå fjernet fra bloggen.