Spillemannen Håkon gir ut single

Onsdag lanserer musikeren og sangeren Håkon Renanger (82) en ny single, «Spillemannens sang.»

Visen er skrevet av låtskriver og musiker Vidar Letnes og handler om spillemannens liv og hyller hun som var hjemme i alle disse årene og stelte hus og barn.

– Det er jo litt spesielt å synge om sitt eget musikkliv men jeg er veldig takknemlig for å ha fått denne sangen, sier Håkon Renanger.

Foto: Marit Hermstad

– Det er en hyllest til familien og til kona mi, Brit Ragna. som har vært hjemme mens jeg har fått drevet med min hobby som har vært musikken.

Håkon har en lang og allsidig karriere bak seg helt fra da han i 1953 ble med i Aunes Trio og senere ble Norgesmester med gitarbandet Vikings.

Fra tidlig på 1970-tallet har Håokon først og fremst vært kjent som frontfigur og sanger i Arnsteins som har turnert i både inn og utland.

Han har i de siste årene gitt ut to soloalbum med Svenske og Norske viseperler og nå på onsdag er han klar med en single som i første omgang kun kan kjøpes via strømmetjenester som Spotyfi og i-Tunes.

– Jeg skal brenne og lage noen CD-platert som jeg skal ha med meg rundt å selge på ulike spilleoppdrag, forteller den aktive pensjonisten som har rukket å bli 82 år.

 

Stolt låtskriver

Det er en stolt tekstforfatter og komponist Vidar Letnes på Vikhammer som har skrevet låta.

– Da jeg satt å skrev på denne teksten for noen år tilbake, dukket ansiktet til Håkon opp med en gang, og jeg viste allerede da at denne måtte han gjøre, forteller Vidar Letnes.

– Nå har jeg selvfølgelig hørt resultatet, og blir bare mer ydmyk og imponert over måten Håkon tolker «Spillemannes Sang» på.

– Håkon har alltid vært selve spillemannen i mine øyne, så med denne viss falt mange brikker på plass, sier Vidar Letnes.

Låten er spilt inn i STUD.JO Selbu av John Oddstein Aune som også medvirker på diverse instrument. I tillegg medvirker Vidar Letnes på gitar og Turid Gravrok på trekkspill.