Åpent stevne på rådhuset

  1. Mostadmark skytterlag arrangerer i helgen sitt årlige «Åpent stevne» denne helgen. Omlag 130 skyttere, i alderen fra ca 10 til 80 år vil være innom lokalene som er nede i kjelleren på Rådhuset i Hommelvik.

På fredag var det skyting fra klokken 17:00 til klokken 21:40. Lørdag braker det løs igjen klokken 10:00, og da holder de på til klokken 18:00.

– I tillegg har kommunen vært greie og latt oss disponere kantina på rådhuset. Dette gjør at vi har plass til alle sammen, forteller nestleder i Mostadmark Skytterlag, Odd Egil Sneisen, og legger til at Mostadmark skytterlag har med hele 12 skyttere, i ulike klasser og i ulik alder.

Oppe i kantina sitter det både skyttere, foreldre og søsken og ser på resultatene på storskjerm. Malviknytt får en rask innføring i at man kan følge skytingen live via både data og telefon. I kantina er det mulig å kjøpe seg både kaffe og vaffel, ikke minst slå av en prat med trivelige folk.

– Det er et veldig sosialt miljø og selv om resultatene er viktige, er nok kaffen og det sosiale enda viktigere, forteller nestleder i Mostadmark Skytterlag, Odd Egil Sneisen.
Lars Ola Rustad driver med salg av utstyr, og har tatt turen opp fra Kløfta for å vise deltagerne sitt utvalg.

– Det bruker å være bra salg her i Trøndelag, så det er alltid hyggelig å ta turen hit, forteller Lars Ola Rustad.

Det er hele tre aktive skytterlag i kommunen. Mostadmark Skytterlag , Malvik Skytterlag og Hommelvik Skytterlag har alle en kveld hver i kjelleren på rådhuset og en kveld i uken er det fellestrening.

– Det er et opp-blomstrende skyttermiljø i Malvik og det vises på resultatene, forteller Emil Haugan som sitter å venter på sin tur til å skyte.

Når Malviknytt spør hvor mange skudd som avfyres nede i kjelleren, blir det litt summing i rommet.

– I perioden fra oktober til mai er vi nede i kjelleren, og da regner jeg med det i alle fall blir skutt omlag 3500 skudd i uken, forteller Odd Egil Sneisen.

– Det var sønnen min som startet med skyting. Jeg måtte jo kjøre han uansett, så da kunne jeg jo like godt begynne. Så nå har sønnen tatt en pause i skytingen, mens jeg har fortsatt, forteller Mette Hægstad.

Niklas Sneisen, 14 år og Andrea Olsen Sjøvold, 16 år er akkurat ferdig med sin skyting, men er nok begge to litt skuffet.

– Jeg er ikke fornøyd, for jeg skjøt bare halvveis bra. Det er nok ingen spesiell grunn til det, men jeg fikk 346 poeng og hadde nok lyst til å slå min egen beste som er på 349, forteller Niklas Sneisen.

– Jeg er skuffet over egen skyting, for jeg fant ikke den rette liggestillingen, forteller Andrea Olsen Sjøvold som fikk 318 poeng på dagens skyting.

Malviknytt vil komme tilbake med flere bilder fra helgen og ikke minst resultatene etter helgens skyting i kjelleren på rådhuset.