Pågrepet og siktet for voldtektsforsøk

Politiet har siktet en mann i 20-årene for voldtektsforsøk etter det angivelige overfallet i Gammelløfta natt til onsdag.

Mannen er i følge Malvik Bladet av utenlandsk opprinnels og hjemmehørende i en kommune i Trøndelag.

Politiet pågrep mannen torsdag og avhørt han fredag.

Til avisen sier sier politiførstebetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor at han har erkjent å ha vært i kontakt med kvinnen på åstedet, men har avgitt en annen forklaring enn det fornærmede har gjort.

– Vi avventer resultatene fra en teknisk analyse. Når disse er klare vil en jurist avgjøre sakens videre skjebne, sier Gjølmesli og legger til at politiet fremdeles er interessert  i å komme i kontakt med vitner.

– Om noen har sett eller hørt noe som kan knyttes til saken, ønsker vi gjerne å snakke med dem, sier Gjølmesli til avisen.

– Politiet har etterforsket saken bredt, og store ressurser er brukt i arbeidet. Gjennom dette har vi klart å identifisert en gjerningsperson, sier han.

Overfalt på veg hjem

Den fornærmede kvinnen i 30 årene skal ha blitt lagt i bakken av gjerningsmannen da hun var på veg hjem fra fest på Cafe Rampa i Hommelvik natt til fjerde juledag. Hun skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

– Hun fikk avverget situasjonen med skrik og rop slik at gjerningsmannen stakk fra stedet. Politiet har avhørt flere personer og søkt i området med flere patruljer uten resultat fortalte operasjonsleder Ebbe Kimo ved Politiet i Sør-Trøndelag onsdag 28.desember.