Skyter fyrverkeri i Muruvik

Ved midnatt skyter Chris Lillejord sammen med flere hyttenaboer opp over 100 ulike fyrverkerieffekter fra Flatholman i Muruvik. 

– Vi har hytte på Flatholman og har i flere år drevet å skutt fyrverkeri på privaten, nå i år tenkte vi å utvide det litt og ønsker alle hjertelig velkommen til å se på, sier Chris Lillejord.

Han jobber litt for firmaet Unique Pyrotechnic Midt-Norge og det er de som sponser kveldens festfyrverkeri fra Flatholman.

– Det sees nok best fra Malvikstien eller fra gangvegen i Gevingåsen, selv om det kanskje blir litt langt unna, sier Chris.

Utover dagen og kvelden vil de vurdere været for sikkerheten er i høysetet.

– Vi skal skyte opp ett fyrverkeri på Leinstrand i ettermiddag, deretter returnerer vi til Muruvika for å starte rigginga der og for å følge med været fram mot midnatt. Vi setter sikkerheten framfor alt og ber publikum om å respektere vaktene og sperringene våre.

Chris Lillejord forteller at de har alle godkjenninger og tillatelser i orden og siden Muruvik ligger så nært flyplassen som det gjør vil de også ha løpende kontakt med tårnet på Værnes utover kvelden fram til oppskyting.

– Nå krysser vi fingrene og håper det blir forholdsvis greit vær og at så mange som mulig kommer for å se på, sier Chris Lillejord.

Her er værmeldinga for nyttårsaften:

Værmelding for Muruvik og omegn. (skjermdump fra yr.no)