Familien julejazz

Det er en munter og glad gjeng Malviknytt møter, på kvelden den 20. desember. Det er øving, og snart klart for årets julejazz og i år er det hele fem familiemedlemmer fra gården Sveian, som skal på scenen.

Bak denne årlige tradisjonen, står ekteparet Wenche Teigseth Sveian og Ole Herman Sveian. Begge er aktive i både korps og musikklivet i Malvik kommune, men de savnet et storband. Så under korpsstevnet ”SKA i Vika” i 2007 fikk Vika Storband sin opprinnelse.

– Vi fortalte om ideen til flere av våre musikkvenner, og slik ble vi en gjeng med utspring fra Hommelvik musikkorps som startet opp Vika Storband, forteller Ole Herman.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe annet enn å stresse til jul, forteller Wenche.

I tillegg til Wenche Teigseth Sveian og Ole Herman Sveian er også brødrene Eirik og Magnus Teigseth Morken med i Vika Storband. Nytt av året er at også lillesøster Marit Teigseth Sveian er blitt med. Marit er 14 år, og går på Hommelvik ungdomsskole. Hun er nok vant til å stå på scenen, hvor hun både har sunget og spilt trompet. På årets Julejazz skal hun være en av solistene, noe hun syntes er veldig artig.

– Det er artig å være med i år, og jeg syntes jeg har øvet bra siden jeg fikk spørsmål om jeg ville være med på årets konsert. Deler av sangene kunne jeg fra før, men jeg har også lært meg nytt, forteller Marit og legger til at hun er litt nervøs for hvordan det skal gå på 5. juledag.

Brødrene Eirik, på saksofon og Magnus, på trommer har nok litt flere års erfaring med å være medlemmer av Vika Storband, men det ser ut som om også de syntes det er artig at lillesøster er med i år.

Julejazz 5. juledag er altså blitt en tradisjon og 2016 er ikke noe unntak. Nok en gang har Vika Storband gleden av å invitere til en kveld med Julejazz på Cafe Rampa i Hommelvik. (saken fortsetter under bildeserie)

Storbandet vil også i år presentere en variert musikalsk meny og de er sikre på at det vil falle i smak. I tillegg byr de på Lundbergz danseorkester i løpet av kvelden. Lundbergz danseorkester er de eldste i Hommelvik juniorkorps, og Ole Herman Sveian syntes det er viktig å rekruttere fra ungdommen.

– Vi har jo både Adine Hagen og Sigbjørn Sæbø, som begge spiller i Lundbergz, med oss i Storbandet og det er spesielt artig. Men det er også artig at vi har folk som kommer hjem for å delta på årets Julejazz. To av de som er med, bor faktisk i Liverpool, men kommer hjem for å spille sammen med oss, forteller Ole Herman.

I tillegg til Marit, vil de som kommer få gleden av å høre enda tre solister. Som tidligere skal Trude Bekkavik og Morten Teigen synge med Vika Storband, men i år skal også Trine Hanssen fra Hommelvik være med. (saken fortsetter under bildeserie)

Sturla Hauge Nilsen er årets dirigent. Sturla bor på Midstsandtangen, er utdannet jazztrompetist og har dirigert storband i en tre, fire år.

– Det er en fin gjeng, og det er koselig å være sammen med dem. Vi er i rute, men jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk sist søndag, men i dag tirsdag satt det slik det skulle. Det er jo litt kamikaze dette her, for vi må ikke glemme at denne gjengen oppstår hvert år den 15. desember og prosjektet avrundes den 29. desember, så det er 14 dager med intens øving. Men det er dyktige musikere, de tar endringer fort og jeg trenger ikke å sloss for å få gjennom ting, forteller en optimistisk dirigenten til Malviknytt.

5. juledag er det altså klart for den 6. julejazzen med Vika Storband. Dørene på Cafe Rampa åpner klokken 18:00 og her vil det være mulig å både kjøpe seg mat og drikke. Konserten starter klokken 20:00 og forhåndssalg av billetter er på Cirkel K i Hommelvik eller ved å ta kontakt med Eirik Haugen i Vika Storband.