Kun digital tømmeplan

Innherred Renovasjon endrer ikke tømmeplanene på nyåret.

Lurer du på når avfallet tømmes neste år finner du som før tømmeplaner i appen «IR tømmeplan» og på ir.nt.no/web.

– Fordelen med dette er at du får en tømmeplan spesifikk for din adresse, forteller kommunikasjonsrådgiver hos Innherred Renovasjon Øyfrid S. Knudsen, i en pressemelding.

– Ettersom våre ruter er komplekse og går på tvers av kommunegrensene er det vanskelig å lage en generell tømmeplan som passer for flere. Derfor er det beste at alle går inn på websiden eller laster ned appen for å få de rette tømmedagene for sin adresse, forklarer Knudsen. I appen kan man også legge inn varsling før tømmedag.

En kan altså ikke lenger hente trykte tømmeplaner på gjenbrukstorgene, men Øyfrid S. Knudsen lover at de som ikke har mulighet til å skaffe seg tømmeplan selv kan ta kontakt med Innherred Renovasjon for å få en.

– Vi forstår at ikke alle er komfortable med de digitale løsningene enda, og dem skal vi selvsagt hjelpe, men i dag er de fleste vant til at offentlig informasjon og skjemaer er tilgjengelige digitalt. Og som avfallsselskap er vi opptatt av å ikke produsere så mye unødig papir, sier Knudsen.

– Tømmeplanen endres ikke ved årsskiftet og frekvensene fortsetter på samme måte som før, men vær obs på endringer i forbindelse med helligdager, avslutter Øyfrid S. Knudsen.