Samler inn brukte briller

TV-personligheten Per Sundnes reiser i disse dager rundt for å fronte en innsamlingskampanje optikerkjeden Specsavers står bak.

Den går i korte trekk ut på at man leverer inn brukte briller lokalt hos sin Specsavers-optiker. Deretter blir brillene renset, fikset og registrert med styrke og andre verdier, før de sendes til Tanazania hvor de blir delt ut til de som har behov for briller.

I tillegg til å hjelpe de trengende i det afrikanske landet gir den lokale Specsavers-butikken 25,- til et lokalt formål.

Onsdag var Sundnes på besøk i den Malvik eide Specsavers-butikken på Stjørdal, hos Vebjørn Verkland og hans medarbeidere.

– Det er helt fantastisk, jeg har selv vært i Tanzania og delt ut briller og viselig fått sett hvordan denne nødhjelpen kommer fram, sa Per Sundnes mens han lot seg imponere over mengden briller som var kommet inn.

– Her har du mine gamle briller, sa Anna Lise Vigdenes (10) fra Stjørdal som nettop hadde kjøpt seg nye briller og linser.

– Vi tar i mot alle typer briller og behovet er enormt, særlig ønsker vi oss barnebriller og det er stort behov for solbriller både med og uten styrke. Og om du har et par billigbriller som kostet 30,- kroner så er det perfekt, alle briller kan hjelpe noen som ikke ser og som ikke har råd til å kjøpe seg nye, sier Per Sundnes.

https://vimeo.com/195756440