Terje og Lions drar til USA

Malvik Lions arrangerer også i år tur til USA og påmeldingen starter tirsdag denne uken.

Den 14 dager lange turen går i slutten av august 2017 og er åpen for alle. Totalt er det 46 plasser og dette er den fjerde gangen den lokale Lions-klubben i Malvik arrangerer USA-tur.

– Det blir en rundtur som starter og slutter i Chicago, da skal vi i tillegg til Chicago innom sju andre byer med mange severdigheter, forteller reiseleder Terje Hansen (78).

– I 1920 var Chicago Norges 3.største by, da det bodde nesten 50.000 Nordmenn der.

Belle Gunnes øl

Den 14 dager lange rundturen starter i byen Chicago, før ferden går videre til Cleveland, Niagra falls, Boston, New York, Washington DC og Nashville, og den lokale Lionsklubben har fått laget et egen brosjyre som nå sendes ut til hele landet.

(foto: ratebeer.com)

 

– Det er rikholdige dagsprogram og vi frister blant mye annet med en snartur innom byen La Porte, hvor den trønderske seriemorderen Belle Gunnes antas å ha endt sitt liv tidlig på 1900-tallet.

– I byen har et lokalt bryggeri laget et eget Belle Gunnes-øl, så det vil kanskje bli med som suvenirer hjem, sier Hansen.

 

Han har «gravd» litt og undersøkt historien på alle de stedene de skal besøke og gleder seg til å dele denne kunnskapen med reisefølget.

En av historiene han skal fortelle reisefølget om er bakgrunnen for at Nashville har blitt en av verdens viktigste musikkbyer, hvor legenden Davy Crockett spilte en viktig rolle.

 

Inntekten går til humanitært arbeid

Prisen skal det i alle fall ikke være noe å utsette på, sier Terje Hansen som antyder at kostnaden ligger på 10.000,- lavere enn sammenlignbare turer.

– Inntekten fra turen går til Lions Club Malvik sitt humanitære arbeid, så her kan man støtte en lokal forening samtidig som man får en opplevelse, sier den ivrige og godt forberedte USA-reiselederen Terje Hansen.

Her er reiseruta for Lions tur i USA med start og stopp i Chicago. (illustrasjon fra Lions’ reisebrosjyre)