Trygt for skred i Malvik

Flom- og jordskredvarselet for Malvik på varsom.no, viser at det nå er generelt trygge forhold i Malvik. 

De store nedbørsmengdene de siste dagene og nedbøren fredag medfører vedvarende skredfare.

Det vil gradvis bli kjøligere og nedbøren vil etter hvert komme som sludd og snø i høyereliggende områder. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er fortsatt høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt.

Oppdateres jevnlig

Jordskredvarselet oppdateres minst to ganger hver dag, før klokken 11:00 og før klokken 15:30, og inneholder en prognose for de neste tre dagene. Prognosen gjelder fra klokken 06.00 den dagen varselet utarbeides og til klokken 06.00 dagen etter.

Det blir kaldere

Meteorologenes varsel for været i Malvik i helga viser at det blir kaldere vær på søndag.

Lørdag

Østlig frisk bris, skiftende bris i indre deler av Sør-Trøndelag. Sludd eller snø, regn på kysten. Lite nedbør i Nord-Trøndelag.

Søndag

Skiftende bris. På kysten nordøst bris, liten kuling sør for Trondheimsfjorden, stiv kuling på Sunnmøre. Regn, snø i indre og høyere strøk. Opphold nord for Trondheimsfjorden. Fra om ettermiddagen minkende vind, stort sett pent vær og kaldere.

 

Illustrasjon skjermdump fra varsom.no
Illustrasjon skjermdump fra varsom.no