Lysmesse i regn og vind

Det var friskt, med både vind og regn da neste års konfirmanter i Hommelvik og Mostadmark, søndag kveld var samlet til lysmesse ved Maria-kappelet i Mostadmarka.

https://vimeo.com/194249328

Konfirmanter, søsken, foreldre og foresatte trosset været og gikk i fakkeltog fra Mostadmark kapell til Maria-kappelet. Ved Maria-kappelet ledet sogneprest Bjørn Hesselberg årets lysmesse. Lysmessen i år ble nok litt kortere en planlagt, da været ikke var helt med arrangørene.

– Planen var å snakke om løfter og profetier, men det ble litt kortversjonen, forteller Sognepresten og legger til at det i år er omlag 65 konfirmanter i Hommelvik og Mostadmark som har valgt å konfirmere seg i kirken.

Til tross for at Sognepresten valgte å ta en litt kortere versjon en i utgangspunktet planlagt, ble det både tid til tekstlesing og sang.

Etter gudstjenesten gikk turen tilbake til kapellet hvor det var servering av kakao og nydelige boller, og det var nesten fult inne i kapellet.

– Turen ble bra, dere er spreke. Det er et forferdelig vær, faktisk slik at faklene blåste ut, sa sogneprest Bjørn Hesselberg da han ønsket velkommen.

Lysmesse 2016

Ronja Langolf og Marit Teigseth Sveian er to av de som skal konfirmeres til våren. Malviknytt slo av en prat med jentene etter at det hadde kommet tilbake til kapellet.

Lysmesse 2016

– Det var litt kaldt å gå i fakkeltog, forteller Ronja.

– Ja, men vi har kledd oss godt da, legger Marit til og forteller at de har lært historiene om Gud, og noe av det de har lært har vært interessant.

Jentene har full kontroll på hvor mange ganger de må delta på gudstjenester før konfirmasjonen og det kan virke som om de begge to har en plan for at antall gudstjenester skal bli innenfor det som er satt.