Trøndelag best på julestemningen

50 prosent i Midt-Norge er i julestemning tre uker før jul og Trøndelag er den regionen i Norge hvor julestemningen har vært høyest den siste uken.

Norsk Juleindeks fra MatPrat har som mål å finne ut hvor høy julestemning det er i landet nå i ukene før jul, og Trøndelag er den regionen som totalt sett har scoret høyest på julestemning i landet gjennom den siste uken.

– Trøndelag og Midt-Norge topper listen med 50 prosent julestemning den siste uken, så vidt foran Nord-Norge som var den regionen med høyest julestemning i fjor, skriver Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat i en pressemending.

Lite jul på Facebook

Til tross for at halvparten sier de er i julestemning, så havner trønderne lengre ned på listen når det gjelder juleengasjement i sosiale medier.

– Juleengasjementet på Facebook er faktisk langt større i Nord-Trøndelag enn i Sør-Trøndelag. Men samlet sett så ligger trønderfylkene langt ned på listen over de med mest engasjement rundt julen på sosiale medier, skriver Sara Samina Sørlie i medieanalysebyrået Retriever i den samme pressemeldingen.

Julemat og julestemning

Norsk Juleindeks fra MatPrat har spurt det norske folk om hva som gir dem mest julestemning. I Midt-Norge var det julemusikk som toppet listen, mens nasjonalt lå også andre elementer som snø, julepynt, tid med venner og familie og ikke minst julemat i toppen.

– Vi i MatPrat har laget en rekke oppskrifter som skal passe til folks julestemning. Både for de som ikke ønsker for mye jul, og de som vil i bedre julestemning. I dag er det 46 prosent julestemning i landet, så vi foreslår da skinkestek med grønnkål- og gresskarsalat, skriver kokk og matfaglig rådgiver i MatPrat, André Wrengbro avslutningsvis i pressemeldingen.