Lover julestemning på Vikhammer

Det blir julestemning i Ytre Malvik Samfunnshus i år også.

Små og store nisser er godt i gang med øvingene på en splitter ny forestilling med nytt persongalleri. Tirsdag kveld var det full aktivitet i salen på samfunnshuset hvor alle korpsmusikerne og skuespillerne møttes til første store fellesøvelse.

Hvorfor en ny historie?

– Vi hadde lyst til å lage noe nytt etter ti år med Skomakergata og det var et sterkt ønske fra barna i skolekorpset at vi skulle finne på noe til jul. Så da satte vi ned en komité i korpset som kom opp med ideer til en ny forestilling, forteller Frida Røsand som er ansvarlig for manuskriptet og historien i forestillingen.

Hva handler den om?

– Den handler om Hjulmaker Juel Hjulsen som bor sammen med barna sine, Julie og Julian. – Hos Hjulsen er det jul hele året, og det går litt rundt for ham både titt og ofte. I år går det trill rundt, for han venter på at de nye naboene skal flytte inn, og det viser seg å være en ganske spesiell familie.

– Det blir mange flotte julesanger, både gamle og nye i løpet av de to aktene forestillingen varer.

Nye fjes

Det blir flere nye fjes å se på scenen i den nye forestillingen.

– Alle aspirantene skal på scenen å spille en julesang, til og med de som startet nå i august får være med, det tror jeg de gleder seg til, sier Frida Røsand, som kan fortelle at korpset har øvd siden slutten av oktober.

En annen debutant på scenen i denne sammenhengen er Rune Holtet som spiller hovedrollen som Juel Hjulsen.

– Jeg synger i Malvik blandakor og har vært med i Ærta Bærta flere ganger. Det er gjennom koret jeg også kjenner Frida og når hun spurte om jeg kunne tenke meg å være med, så ble det slik, og det gleder jeg meg til, sier Rune i en pause fra øvinga.

– Tekstene begynner å sitte, så dette går veien, sier han, som er imponert over hva Vikhamar og Saksvik skolekorps får til.

– Det er mange flotte og flinke folk med her. og det har vært så artig å få være med. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker. Så dette gleder jeg meg til sier Rune Holtet.

Musikken blir framført av Malvik Musikkorps, og medlemmene i Vikhammer og Saksvik skolekorps er sangere og aktører på scenen. Finn Magnus Fjell Hjelland er musikalsk leder og Sverre Vikhammermo er regissør.

Forestillingen vises i Ytre Malvik Samfunnshus lørdag 3. og søndag 4. desember, begge dager klokken 16.00. Dørene åpner en time før og da er det julemarked og kafé for den som ønsker å komme i skikkelig god julestemning.

Se videoreportasje om Julespillet her. (Foto/regi: Silje Fridén)

https://vimeo.com/193680775