Jul på Karlslyst

Når adventstida nærmer seg, og kveldene er mørke og lange, samles Hommelvik juniorkorps på Karlslyst Gård for årets «Grautfest på Karlslyst». Det er 13.gangen det arrangeres julespill om gårdsnissen på låven. Her møter vi alle korpsets medlemmer på scenen, i orkesteret, og i store eller små roller i skuespillet.

Hommelvik Juniorkorps hadde tatt hensyn til at været ikke var helt på sitt beste og hadde satt opp paviljonger, slik at  de som skulle se stykket ikke trengte å bli bløtere enn nødvendig.

img_9979

Rett før forestillingen møtte Malviknytt Vår Agyness Bjørki. Vår Agyness er 7 år og syntes det er stor stas å få være en del av  Grautfesten og julespillet.

img_9945

– Dert er første gangen jeg er med og vi har øvd kjempelenge. Jeg spiller ikke noe instrument, jeg er drillpike. Det var spesielt artig å se at det var så mange fra klassen min her i dag. Kjempeartig, forteller, Vår Agyness rett før forestillingen begynte.

https://vimeo.com/193160507

dsc_0086Nytt av året er at storbonden har forpaktet bort gården og det er en ny bonde som skal forberede jula. Det er Mads Wågheim som har overtatt rollen etter at Torbjørn Hammer har hatt denne i noen år. Både Mads og Torbjørn er med i årets forestilling og på en elegant måte ble «staffetpinnen» gitt over til Mads.

Den gamle bonden kommer innom når det virkelig gjelder og det er når ølet skal smakes på og har noen vittige kommentarer på hvorfor han har trukket seg tilbake og hvor han i dag bor.

https://vimeo.com/193160493

Som alltid når det er julespill på Karlslyst, så er det store spørsmålet er jo hvem som klarer «Nisseprøven». En ekte Nisse har nemlig ingen tommeltotter og er veldig sterk. Det sies at han kan bære stabburet på ryggen. Som vanlig kommer flere aktuelle personer innom og hvem vet, og i år var det til og med besøk av selveste Kongen.

15207830_10209979577778960_1830945686_n