Grautfest og julemarked

For 13. året på rad var det invitert til Grautfest på Karlslyst. I år manglet det nok litt på den store julefølelsen, da regnet regelret plasket ned og der de fremmøtte kunne ønsket seg hvit sne, var det dessverre store dammer og gjørme. Men været til tross, i år som 12 ganger før, Hommelvik Juniorkorps med medlemmer, foreldre og pårørende hadde satt i gang et flott arrangement og viser nok en gang, at dette kan de.

Til tross for regnet hadde mange tatt turen opp til Karlslyst i god tid, for å få med seg julemarkedet. Leder for Hommelvik Juniorkorps, Agnes Johanne Omenås er godt fornøyd med arrangementet så langt.

– Det er som alltid veldig god stemning på gården. I tillegg var det super innsats fra de på scenen under første forestilling i dag. Man får rett og slett julestemning, uansett hvordan været er under Grautfesten, forteller Agnes til Malviknytt.

Odin Møller Hansen, Styrker Nørkov Torsteinsen, Jakob Stangard Svingen, Agnes Johanne Omenås og Ingrid Martine Thyolt syntes det er stor stas med Grautfest på Karslyst.
Odin Møller Hansen, Styrker Nørkov Torsteinsen, Jakob Stangard Svingen, Agnes Johanne Omenås og Ingrid Martine Thyolt syntes det er stor stas med Grautfest på Karslyst.

Inne i vognskjulet er det julemarked, hvor korpset selge ting de har laget i løpet av høsten. Her er det strikkede strømper, kranser, ripsgele,  flatbrød og både nisser og annen julepynt.

Ved det ene bordet står korpsmamma Katrine Jakobsen Herringbotn og er godt fornøyd med oppmøte, til tross for at været ikke var helt det beste.

img_9919

– Her er det veldig mange flotte håndarbeid. Her kan man kjøpe seg den kjente nisseluen, votter, strømper og ripsgele. Det går mest flatbrød. Ja, folk kjøper faktisk flere esker og tar med seg. Men det er jo ikke så rart, for flatbrødet som er laget er veldig godt, sier Katrine.

I år har juniorkorpset hatt en kjempeproduksjon av ripsgele, så Malviknytt blir spurt om vi kan annonsere litt for det. Noe vi selvfølgelig kan bistå juniorkorpset med. Så skulle det være noen som ønsker å kjøpe, visstnok nydelig ripsgele er det bare å ta kontakt med Hommelvik Juniorkorps.

Ute på tunet er det både salg av brente mandler, katta i sekken og bålkaffe. Det er god stemning og som alltid er det en egen ro på tunet til tross for at det er mye og mange som skal organiseres.