Ny bonde på Karlslyst

Når adventstida nærmer seg, og kveldene er mørke og lange, samles Hommelvik juniorkorps på Karlslyst Gård for årets «Grautfest på Karlslyst».

Det er 13.gangen gårdstunet fylles med førjulsstemning og det inviterer til julespill om gårdsnissen på låven.

Her møter vi alle korpsets medlemmer på scenen, i orkesteret, og i store eller små roller i skuespillet.

– Nytt av året er at bonden har forpaktet bort gården og det er en ny bonde som skal forberede jula. Den gamle bonden kommer innom når det virkelig gjelder og det er når ølet skal smakes på, forteller Agnes Johanne Omenås i Hommelvik juniorkorps.

– Det store spørsmålet er jo hvem som klarer «Nisseprøven». En ekte Nisse har nemlig ingen tommeltotter og er veldig sterk. Det sies at han kan bære stabburet på ryggen. Som vanlig kommer flere aktuelle personer innom og hvem vet, kanskje kommer det storfint besøk også, sier Agnes Johanne.

– Dette har blitt en tradisjonsrik begivenhet som sparker i gang advent og julefølelsen hos de fleste og alle store og små aktører er godt i rute før helgas forestillinger. (saken fortsetter under bildet)

Smånissene er klare: Foto: privat
Smånissene er klare: Foto: privat

Julemesse

I tillegg til julespillet inne i fjøset er det mye liv på tunet. Her er det kafé med nystekte vafler og sveler, «stubbkaffe» og grilling av pølser. Inne i buret er det julemesse med masse flotte husflidsprodukter og hjemmebakt flatbrød og lefser.

– Her er det absolutt gode muligheter til å kjøpe med seg unike julegaver og foreldre og medlemmer har virkelig stått på for å lage mye bra og fint til julemessa, sier Agnes Johanne Omenås.

– Ute er det også mulig å se på og mate kyrne på gården. Dette bruker å være stor stas blant de små.

Tidspunkter for forestillingene:

Lørdag 26/11 kl. 12:00, kr. 100,-

Lørdag 26/11 kl. 15:00, kr. 140,- (inkludert fakkel til nissetoget)

Søndag 27/11 kl. 13:00, kr. 100,-

Les mer her.

 

Mange fine juleprodukter til salgs Foto: privat
Mange fine juleprodukter til salgs Foto: privat