Blir kommunalsjef i Trondheim

Bystyret i Trondheim vedtok i februar at det burde vurderes et organisasjonsledd mellom kommunaldirektørene i kommunene og enhetslederne.

Rådmannen gikk inn for å innføre kommunalsjefer innen sektorene oppvekst og helse.

Onsdag ble det klart hvem som blir de nye kommunalsjefene og på lista finner vi Eva Elisabeth Belboe (58) fra Vikhammer.

– Dette blir både spennende, utfordrende og artig, sier hun til Malviknytt.no. Jeg  skal ha personalansvaret for skolene som er noe jeg gleder meg til å ta fatt med.

De siste ni årene har hun vært rektor ved Stavset skole, en jobb hun har trivdes godt i.

– Det blir vemodig å forlate Stavset skole og alle de flinke folkene jeg har jobbet sammen med der. Et fantastisk team jeg helt sikker kommer til å savne sier Eva Elisabeth Belboe.

Med seks nye kommunalsjefer på plass, skal Trondheim kommune få en tettere dialog mellom enhetsledere og toppledelse. Kommunaldirektørene vil ha en mer strategisk rolle etter at kommunalsjefene tiltrer 1. januar 2017, skriver Trondheim kommune på sin hjemmeside.

– Alle detaljene er ikke på plass enda men det blir nok oppstart på nyåret og da med lokaler i Trondheim sentrum, enten på Rådhuset eller Bytorget, sier Eva Elisabeth Belboe.