Tommel opp for Julekos

Malviknytt tok turen innom messebygget på Midtsand, søndag formiddag. Primus motor, Nina Sarheim var meget godt fornøyd med årets Julekos.

– I dag sto det kø utenfor da jeg kom, og det har nærmest vært fult hus helt frem til nå. Tror faktisk det aldri har vært så godt besøk tidligere år. Folke virker veldig fornøyde og selv har jeg fått solgt masse varer, forteller en fornøyd Nina.

Det er i år, syvende året Julekos arrangeres. De to første årene ble det arrangert i Midtsand grendahus, men det ble raskt for lite og de fem siste årene er det blitt arrangert i messebygget på Midtsand.

Julekos2016

Det var her 35 utstillere som hadde brukt helgen for å presentert sine varer for alle de som tok turen innom. Her var det alt fra glasskunst, kosmetikk og strikketøy.

Nisser med personlighet
Ved et av bordene står Astrid Warholm Haugen og hun selger både bilder og nisser hun har laget selv.

Julekos2016

– Jeg har faktisk fått solgt alle mine nisser. Det er ekstra artig, for jeg prøver virkelig å jobbe med å gi nissene både sjel og personlighet. Jeg vil at nissene skal kommunisere med folk. Jeg har faktisk fått bestillinger på nisser til neste år allerede, og jeg kan gjerne lage en litt mer personlig nisse ved at jeg for eksempel bruker en gammel strikkegenser som betyr mye for den som skal ha nissen, forteller Astrid og viser frem nissene sine.

Full kontroll på kjøkkenet
På kjøkkenet er det brødrene Brage Kristoffer, på 9 år og Imre Aleksander, på 10 år som har full kontroll. Guttene serverer utstillerne både kaffe og vaffel. I tillegg steker de vaffel, koker kaffe, ordner pølser, saft og selger andre godsaker i kiosken.

Julekos2016

– Det har vært mye folk da, og det har gått mest vaffel. Så nå er det faktisk tomt for vaffel, men vi har donuts og annet godt da, forteller Brage.

Egenprodusert er best
Utenfor møter vi en blid og sjarmerende, Rasmus Huber. Han er godt kledd, og han selger både kranser og nek.

 

Julekos2016

– Det går veldig greit å få solgt det jeg har her. Folk setter pris på at det jeg har er egenprodusert og at jeg slår av en prat, forteller Rasmus og viser frem det han og flere i hans familie har laget.

Her kan du se et utvalg av det som var å finne på utstillingen: